• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.06.2020

14:20

NEMCI ĆE PLAĆATI MANJI PDV OD 1. JULA! Vlada usvojila paket mera za spas ekonomije!

Vesti

NEMCI ĆE PLAĆATI MANJI PDV OD 1. JULA! Vlada usvojila paket mera za spas ekonomije!

Podeli vest

Poslanici donjeg doma parlamenta Nemačke podržali su danas paket stimulativnih mera, koji obuhvata i smanjenje poreza na dodatu vrednost (PDV) sa sadašnih 19 na 16 posto od 1.jula, izveštava Rojters

Cilj usvojenih mera je podsticanje rasta najveće evropske ekonomije posle negativnih efekata pandemija korona virusa.

Očekuje se da će gornji dom parlamenta, Bundesrat, kasnije danas takođe podržati smanjenje PDV-a, koje će vladu koštati 20 milijardi evra, kao i druge mere, uključujući isplatu bonusa porodicama od 300 evra po detetu.

- Imamo šansu da vratimo ekonomiju na staze rasta u drugoj polovini godine - rekao je novinarima ministar ekonomije Peter Altmajer.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vlado

pre 3 godine

Gde su sada svi naši "veliki stručnjaci", koji su se bunili da se građanima podeli po 100 evra, pa su filozofirali gde bi trebalo uložiti te pare???!!! Po njima izgleda da velika Nemačka ne zna šta radi. Toliko o njihovoj STRUČNOSTI!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija