• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

30.06.2020

09:56

"S PUTINOM KAO DVA MOMKA U SAUNI"! Otkriveno kako  Tramp razgovara sa svetskim liderima, ono što je rekao Merkelovoj je UŽAS!

Vesti

"S PUTINOM KAO DVA MOMKA U SAUNI"! Otkriveno kako Tramp razgovara sa svetskim liderima, ono što je rekao Merkelovoj je UŽAS!

Podeli vest

Predsednik SAD Donald Tramp nije birao reči tokom poverljivih telefonskih razgovora s koleginicama sa svetske političke scene – nemačku kancelarku Angelu Merkel je nazivao „glupom“ i tvrdio da je pod uticajem Rusije, a za bivšu britansku premijerku Terezu Mej govorio da je „guska“ bez stava o Bregzitu, objavio je Si-En-En

- Neke stvari koje je govorio Angeli Merkel su prosto neverovatne: nazivao ju je "glupom" i optuživao da je pod uticajem Rusije. Najsuroviji je u telefonskim razgovorima bio prema onima koje smatra slabićima, a najblaži je prema onima prema kojima treba da iskaže najtvrđi stav - navodi izvor Si-En-Ena.

Anonimni nemački zvaničnik potvrdio da su razgovori bili „toliko neuobičajeni“ da su u Berlinu preduzeli mere da se sadržaj razgovora zadrži u tajnosti.

Taj izvor je okarakterisao Trampa kao „veoma agresivnog“, zbog čega se krug ljudi koji učestvuju u monitoringu telefonskih razgovora Merkelove suzio.

 

 

"Ponižavajući i uvredljivi" su, prema tvrdnjama izvora, bili razgovori Trampa sa Terezom Mej, kojoj je američki predsednik, između ostalog, govorio da nema odlučan stav po pitanju Bregzita, NATO i imigracionim pitanjima.

Tramp je tokom telefonskih razgovora podrugljivo govorio o i drugim liderima zapadnih zemalja, kao što su predsednik Francuske Emanuel Makron, kanadski premijer Džastin Trudo i premijer Australije Skot Morison.

S druge strane, uticajni svetski lideri kao predsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan su tokom telefonskih razgovora vrlo često "nadigravali" Trampa, zbog čega su visoko rangirani američki zvaničnici smatrali da Tramp ugrožava nacionalnu bezbednost zemlje.

Privatni razgovori sa ruskim kolegom nekada su imali ton "dvojice momaka u sauni", otkrili su anonimni američki zvaničnici za CNN. Prema njihovim rečima, Tramp je očajnički želeo da dobije odobrenje ruskog moćnika.

TV stanica piše, pozivajući se na izvore u Beloj kući, da je Tramp bio "sistematski nespreman za razmatranje ozbiljnih pitanja" i često je, kako se izrazio taj izvor, "buncao".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija