• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

30.06.2020

10:55

PODMUKLA IGRA AMERIKE, ERDOGAN U PROCEPU! U Senatu SAD traže da im Turska proda ruski S-400, u suprotnom sledi ODMAZDA!

Vesti

PODMUKLA IGRA AMERIKE, ERDOGAN U PROCEPU! U Senatu SAD traže da im Turska proda ruski S-400, u suprotnom sledi ODMAZDA!

Podeli vest

Američki Senat ispoljio je prošle nedelje inicijativu da SAD kupe ruski sistem protivvazdušne odbrane S-400 koji se nalazi u sastavu turske vojske

Na ovaj način bi se postigao kompromis između Vašingtona i Ankare i omogućilo Turskoj da nastavi sa proizvodnjom aviona pete generacije F-35 Lightning II.

Amandman u Senatu podneo je Džon Tun, senator iz Severne Dakote, tražeći da bude uvršten u nacrtu zakona za izdvajanje sredstava iz budžeta za 2021. godinu.

Ova sredstva bi bila usmerena za kupovinu sistema S-400 od Turske.

 

 

Sa druge strane, predsedavajući u Senatu Džim Riš predložio je stroži amandman sa zahtevom da administracija Donalda Trampa uvede sankcije Turskoj na 30 dana početkom 2021. fiskalne godine.

Uprkos uticaju dvojice senatora, nema garancija da će njihova inicijativa biti prihvaćena. Praksa je da se lideri u Senatu unapred dogovore u vezi amandmana kako ne bi proizveli šire kontroverze.

Bez obzira na ishod, sada je više nego jasno da u Americi postoji jaka "struja" koja je spremna na sve kako bi pridobila nazad Tursku, ili je bacila na kolena.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija