• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.07.2020

11:28

MAKRON NA POTEZU, danas imenuje novog francuskog premijera!

Vesti

MAKRON NA POTEZU, danas imenuje novog francuskog premijera!

Podeli vest

Nedugo nakon ostavke francuskog premijera Eduara Filipa, iz Jelisejske palate, rezidencije francuskog predsednika, saopšteno je da će danas biti imenovan novi predsednik vlade Francuske, izvestio je AP


Francuski predsednik Emanuel Makron po svemu sudeći nastoji da u poslednje dve godine svog mandata otvori novo poglavlje francuske politike sa fokusom na pitanja restarta francuske ekonomije koja je teško pogođena i unazađena tokom epidemije koronavirusa, a za to mu je potrebna nova vlada.


Iako je pohvalio trogodišnji rad dosadašnjeg premijera Filipa, Makron je nedvosmisleno najavio promene neophodne da se savlada trnovit put na kojem se našla francuska privreda.

Makron je ranije najavio rekonstrukciju vlade, koja je planirana kako bi pružio veću podršku politici zaštite životne sredine, te pokušao da povrati poverenje razočaranih birača, navodi Rojters.



Skaj njuz piše da bi nakon ostavke Filip mogao da postane i Makronov rival na predsedničkim izborima za dve godine, pošto je premijerova popularnost u porastu poslednjih nedelja.

Eduar Filip (49) bio je na položaju premijera Francuske od 15. maja 2017. godine.

Po profesiji je pravnik, advokat, dugogodišnji član Unije narodnog pokreta, koja je kasnije postala stranka Republikanaca.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija