• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

04.07.2020

22:54

MILO ZABRANIO NJEGOŠA NA KOSOVU I METOHIJI! Crna Gora odbila da svoj centar nazove po najvećem crnogorskom pesniku!

Vesti

MILO ZABRANIO NJEGOŠA NA KOSOVU I METOHIJI! Crna Gora odbila da svoj centar nazove po najvećem crnogorskom pesniku!

Podeli vest

Crnogorska Uprava za dijasporu odbila je projekat da se Razvojni centar Crnogoraca Kosovo imenuje i u budućnosti deluje kao Razvojni centar "Petar Drugi Petrović Njegoš", saopštio je predsednik Udruženja Crnogoraca Kosova Slobodan Vujičić

Vujičić navodi da je Uprava za dijasporu Crne Gore u svom obrazloženju „služeći se neistinom optužila njihovo udruženje da de fakto ne obavlja poverenu misiju institucionalne saradnje i jačanja identiteta crnogorskih iseljenika na Kosovu“, prenosi Kosovo onlajn.

- Ovim licemernim obrazloženjem crnogorski režim nastavlja sa represivnim merama prema sopstvenom narodu na tzv. Kosovu samo zato što smo 2019. godine na vanrednim parlamentarnim izborima potpuno prirodno podržali Srpsku listu, zato što smatramo da je usvojeni Zakona o slobodi veroispovjesti neustavan i diskriminatorski, zato što smatramo da je nasilnički napad na Budvu udar na ustavni poredak Crne Gore i na kraju zato što smo se drznuli da očuvanje našeg sveukupnog položaja i jačanje crnogorskog identiteta na prostorima kosovske zemlje gradimo na temeljima filozofije i misli crnogorskog vladike i vladara Njegoša - navodi se u saopštenju.

 

 

Vujičić je poručio da „ono što međunarodna javnost, ali posebno javnost u Crnoj Gori mora znati, jeste da je crnogorski režim nakon rata na Kosovu i Metohiji de fakto činio sve da zatre sve što je svedočilo o crnogorskom kulturnom identitetu“.

Razvojni centar Crnogoraca na tzv. Kosovu otvorio je u novembru prošle godine crnogorski premijer Duško Marković, zajedno sa tadašnjim premijerom vlade u Prištini Ramušem Haradinajem.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Banjani

pre 3 godine

Nek im je "sa srećom" i daleko im lepa kuća!

Rale

pre 3 godine

Kakav je to crnogorac kome su preći istopolni brakovi od Njegoša.?

deda Raša

pre 3 godine

Rezervisano za MILA ĐUKANOVIĆA, ko je taj P.P.Njegoš pa da zauzme Milovo mesto.

misterNO

pre 3 godine

Sve što se rekli je tačno! Samo "zaboravljate" da je taj sadašnji "predsednik udruženja" Slobodan Vujičić bio najveći pobornik i glasnogovornik nezavisnosti Crne Gore i odvajanja identiteta Srba i Crnogoraca! Još uvek pamtim njegove reči da je "bio proganjan i hapšen na Kosovu jer mu srpska vlast nije dozvoljavala da se izjašnjava kao Crnogorac"! Inače, "dotični gospodin" je osudjeni ubica! Lako proverljivo! Ko god je izvukao ovog "zeca iz rukava", dobio je samo miša! Ne treba vam ovo...

milankukic

pre 3 godine

a sta reci milo je prodao svoju veru da bi izbegao zatvor zbog sverca cigara i nafte a sad mu je umro i advokat italijan koji ga je branio u italiji i sta ce sad napustio ga i Knezevic goji ga je i finansirao dok se on nijee dovoljno nakrao pukoje

Božidar

pre 3 godine

Pa čovek nije čuo za Njegoša, kako onda da podrži inicijativu?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija