• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs

06.07.2020

13:02

OVO JE NAJGORA BIZNIS ODLUKA IKADA! Kupio firmu iz koje je najuren, a evo šta se onda dogodilo!

Vesti

OVO JE NAJGORA BIZNIS ODLUKA IKADA! Kupio firmu iz koje je najuren, a evo šta se onda dogodilo!

Podeli vest

Skoro petnest godina nakon što je Erik Bejker otpušten iz Stabhaba, giganta u prodaji karata u kom je bio jedan od osnivača, kupio ga je za četiri milijarde dolara

Nažalost, osveta mu baš nije uspela - kupio je firmu samo nekoliko nedelja pre nego što je koronavirus zbrisao njeno poslovanje.

Veče pred Dan zahvalnosti 2019, Erik Bejker je već počeo da slavi.

- Nije nikada bilo bolje vreme da se čovek bavi velikim javnim događajima - rekao je. Dva dana ranije Bejker je objavio sklapanje najvećeg ugovora u svom životu. Njegova onlajn platforma karata za javne događaje, Viagogo, kupila je većeg rivala Stabhab od Ibeja za 4,05 milijardi dolara. Za Bejkera je to bila priča o trijumfu i osveti.

Naime, on je bio suosnivač Stubhuba na Stanfordskoj školi biznisa, onda ga je drugi suosnivač izbacio, pa je morao da osnuje Viagogo.

13. februara, dil je sklopljen. Bejker, čija je kompanija platila dve milijarde u kešu i dve milijare u hartijama od vrednosti, stvorio je globalnog giganta koji je prodavao milione karata za razne događaje. To mu je donosili ukupno 1,5 milijardi godišnjeg prihoda. Njegov udeo od 23 odsto u novoj firmi skoro da ga je učinio milijarderom.

Onda se pojavila korona. Kako se virus širio, stadioni su se zatvarali, nastupi su otkazivani, pozorišta ukidala predstave. To je zbrisalo najmanje 90 odsto prihoda njegove dve kompanije.

Stabhab je poslao kući dve trećine zaposlenih u SAD krajem marta. Pojedini analitičari veruju da bi Stabhab uskoro mogao uskoro da se prijavi za bankrot ukoliko ne obezbedi finansijsku pomoć.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!
Politika

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!

Predsednik Srpske liste Zlatan Elek sa saradnicima sreo se danas u Kosovskoj Mitrovici sa članovima Radne grupe saveta Evropske unije za Zapadni Balkan (COWEB) i Evropske službe spoljnih poslova i tom prilikom predstavili političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji i položaj srpskog naroda na ovim prostorima.

25.04.2024

13:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija