• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.07.2020

09:33

DIREKTOR FBI UPOZORAVA: Kina je najveća pretnja za Ameriku! (VIDEO)

Vesti

DIREKTOR FBI UPOZORAVA: Kina je najveća pretnja za Ameriku! (VIDEO)

Podeli vest

Direktor američkog Federalnog istražnog bira (FBI) Kristofer Vrej izjavio je da dela špijunaže i krađe kineske vlade predstavljaju "najveću dugoročnu pretnju" budućnosti Sjedinjenih Američkih Država

On je u Hadsonovom institutu u Vašingtonu ocenio da je u pitanju višeslojna kampanja remećenja, prenosi BBC.

Dodao je da su se na meti Pekinga našli kineski držzavljani koji žive u inostranstvu jer Kina pokušava da ih primora na povratak.

Naveo je i da Kina pokušava da kompromituje američka istraživanja o koronavirusu.

- Svi napori Kine usmereni su na to da na bilo koji način postane jedina svetska supersila - smatra Vrej.

U skoro jednočasovnom govoru on je govorio o navodnoj kineskoj kampanji ekonomske špijunaže, krađe podataka i novčanih krađa, kao i nelegalnih političkih aktivnosti, koristeći mito i ucene s ciljem uticaja na američku politiku.

- Došli smo do tačke da svakih 10 sati FBI otvara novi kontraobaveštajni slučaj u vezi sa Kinom - naveo je Vrej i dodao da se od skoro 5.000 aktivnih kontraobaveštajnih slučajeva koji su u toku širom zemlje, skoro polovina odnosi na Kinu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
DEDA RAKA

pre 3 godine

....... upozorava : Amerika je najveća pretnja za čovečanstvo ! Ponavljam: Amerika je najveća pretnja za čovečanstvo ! Ponavljam: ...................

Mika

pre 3 godine

Zavisi koju stranu istine se sluša samo Tramp govori istinu drugi svi ostali lažu u americi naravno

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija