• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

08.07.2020

20:51

RUSIJA ODOBRILA LEK PROTIV KORONE! Kliničko ispitivanje pokazalo EFIKASNOST!

Vesti

RUSIJA ODOBRILA LEK PROTIV KORONE! Kliničko ispitivanje pokazalo EFIKASNOST!

Podeli vest

Rusija je odobrila novi antivirusni lek Koronavir za lečenje pacijenata od Kovid-19, saopštio je danas njegov proizvođač R-Pharm

On je naveo da je kliničko ispitivanje koje je uključivalo blage ili slučajeve sa srednjim simptomima, pokazalo da je lek veoma efikasan u inhibiranju replikacije korona virusa, preneo je Rojters.

Koronavir je jedan od prvih lekova u Rusiji i u svetu koji se ne bori protiv komplikacija izazvanih SARS-CoV-2, već se bori protiv samog virusa, navodi se u saopštenju ove kompanije.

VIŠE OD 12 MILIONA OSOBA OBOLELO OD KORONAVIRUSA ŠIROM PLANETE! Zabrinjavajuće brojke u BORBI PROTIV PANDEMIJE!

Kako je navedeno u kliničkoj studiji, postoji poboljšanje kod 55 odsto ambulantnih slučajeva sedmog dana lečenja Koronavirom, u odnosu na 20 odsto lečenih standardnom etiotropnom terapijom, što znači da se leči uzorak, a ne simptomi.

R-Pharm je naveo da postoji značajna razlika tokom 14 dana.

Do petog dana, tretmanom je eliminisan koronavirus kod 77,5 odsto pacijenata koji su uzimali lek, saopštio je R-Pharm.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

KORONA IH RAZORILA, ALI NISU STEKLI KOLEKTIVNI IMUNITET! Zašto Veliku Britaniju nije zahvatio drugi talas posle popuštanja mera
Planeta

KORONA IH RAZORILA, ALI NISU STEKLI KOLEKTIVNI IMUNITET! Zašto Veliku Britaniju nije zahvatio drugi talas posle popuštanja mera

Uprkos upozorenjima nekih stručnjaka da bi ublažavanje mera ograničenja moglo dovesti do pojave drugog talasa koronavirusa, odnosno ponovnog porasta broja infekcija, 11. maja Englezima je bio ponovo dopušten odlazak u parkove i vežbanje u parkovima, u junu su se otvorile prodavnice, 4. julu počeli su opet da rade pabovi, restorani i kafići, a u subotu su ublažene smernice za socijalno distanciranje.

08.07.2020

20:37

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija