• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

09.07.2020

10:04

NARUŠIO VAZDUŠNI PROSTOR! Venecuela oborila avion sa AMERIČKIM OZNAKAMA! (FOTO)

Vesti

NARUŠIO VAZDUŠNI PROSTOR! Venecuela oborila avion sa AMERIČKIM OZNAKAMA! (FOTO)

Podeli vest

Strateška komanda oružanih snaga Venecuele (CEOFANB) saopštila je da je neutralisan avion sa američkim oznakama, koji je narušio vazdušni prostor zemlje

- CEOFANB saopštava da je Komanda Jedinstvene aerokosmičke odbrane u noći između 7. i 8. jula otkrila letelicu sa američkim oznakama u vazdušnom prostoru Venecuele i neutralisala je, u skladu sa zakonom, uz pomoć aviona vojne avijacije - navedeno je u saopštenju komande na Tviteru.

 

 

Uz saopštenje priloženi su i snimci oborenog aviona u plamenu, na kojem je sačuvan broj N339AV. Prema podacima servisa "Flajtrejder", reč je o privatnom avionu marke Hawker 800, koji je juče izveo registrovani let na teritoriji Meksika iz Toluke na ostrvo Kozumel u Karipskom moru blizu istočne obale Meksika.

 

 

Za sada nema zvaničnih informacija o mestu incidenta, robi i posadi, iako su takvi incidenti uglavnom u vezi sa nezakonitim švercom droge. Vrednost takvog aviona na sekundarnom tržištu iznosi u proseku dva miliona dolara, a nosivost je 900 kilograma.

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro je 2013. godine saopštio da je utvrđena zakonodavna norma, u skladu sa kojom je dozvoljeno obarati svaki avion narkomafije koji leti ilegalno iznad teritorije zemlje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

POLJSKA MIŠOLOVKA ZA AMERIKU! Prebacivanje vojske i naoružanja SAD bliže ruskim granicama moglo bi da se završi IGRANKOM U AMERIČKOM DVORIŠTU!
Planeta

POLJSKA MIŠOLOVKA ZA AMERIKU! Prebacivanje vojske i naoružanja SAD bliže ruskim granicama moglo bi da se završi IGRANKOM U AMERIČKOM DVORIŠTU!

Usled neslaganja između američkog predsednika Donalda Trampa i nemačke kancelarke Angele Merkel u vezi izdvajanja budžeta za NATO, Pentagon najozbiljnije razmišlja o povlačenju svoje vojske iz ove zemlje. Sa druge strane, mnoge zemlje, poput Poljske, zainteresovane su da postanu novi "domaćini" Amerikancima, a to bi ozbiljno poremetilo odnose između Amerike i Rusije

11.06.2020

07:10

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija