• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

09.07.2020

19:11

(VIDEO) ZAŠTO AMERIČKE AVIONE UVEK DOČEKUJU RUSKI LOVCI?! Ratovi počinju i bez upozorenja, Moskva jasna, ko krene na nas biće...

Vesti

(VIDEO) ZAŠTO AMERIČKE AVIONE UVEK DOČEKUJU RUSKI LOVCI?! Ratovi počinju i bez upozorenja, Moskva jasna, ko krene na nas biće...

Podeli vest

U slučaju rata niko ne bi dozvolio američkim pilotima ni da se približe ruskim obalama, ali ratovi počinju i bez upozorenja - zbog toga sve "Amerikance" koji se približe našim granicama uvek „dočekuju" ruski lovci, piše vojni ekspert Vladimir Ščerbakov u autorskom članku za list Zvezda

Prema njegovim rečima, Pentagon je koncept "stalnog prisustva bombardera" zamenio sa "dinamičkom primenom snaga" - umesto stalnog prisustva u američkim vazduhoplovnim bazama, američka strateška avijacija počeće da izvodi letove u uslovima "operativno-taktičkog haosa"

Kako se navodi, takav pristup lišava potencijalne neprijatelje Amerike mogućnosti da se pripreme za operacije američkih Oružanih snaga.

- Strategija nacionalne odbrane jasno ukazuje na to da moramo biti nepredvidljivi sa operativnog stanovišta za naše dugoročne strateške protivnike, a da pritom zadržimo naše obaveze prema saveznicima i partnerima - rekao je šef Ujedinjene komande Oružanih snaga NATO, admiral Džejms Fogo.

Danas američki vojnici govore da će od sad oružane snage SAD delovati upravo tako - nepredvidljivo i neprimetno za protivnika.

Koncept „dinamičke primene snaga" predviđa upotrebu ogromnog vojnog potencijala, na korak ispred protivnika, što je jedna od ključnih tačaka nove Nacionalne strategije odbrane SAD.

Kao primer „dinamičke primene snaga" navodi se obletanje američkih strateških bombardera oko granica Rusije. Mediji su prenosili da su oni „nagazili" vazdušni prostor Rusije u neposrednoj blizini od Kamčatke, gde su smeštene udarne podmorničke snage Tihookeanske flote, uključujući i strateške podmornice-nosače raketa. Međutim, prema rečima autora članka, „ako bi Amerikanci pokušali da naruše granice Rusije ili da samo 'popreko pogledaju' u pravcu Rusije, njihove letelice bi se pretvorene u plamen".

- Jasno je da u slučaju rata niko ne bi dozvolio američkim pilotima ni da se približe našim obalama. Ali, kako pokazuje iskustvo kroz istoriju, ratovi počinju i bez upozorenja - bez ceremonijalnog uručivanja nota diplomatskim kanalima. Zbog toga sve 'Amerikance' koji se približe našim granicama uvek 'dočekuju' ruski lovci, za svaki slučaj. Pritom, takvi 'sastanci' ne prolaze uvek prijatno, što se ne sviđa ni Beloj kući ni Pentagonu. A na šta računaju? Ne želimo da dobijemo raketu u leđa - zaključuje ruski vojni ekspert.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17