• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik/Informer

12.07.2020

13:01

(VIDEO) ŠVEDSKA NA NOGAMA,  RUSKA PODVODNA KRSTARICA UŠLA U BALTIČKO MORE! Vikinzi se nadaju da će otploviti ka Sankt Peterburgu!

Vesti

(VIDEO) ŠVEDSKA NA NOGAMA, RUSKA PODVODNA KRSTARICA UŠLA U BALTIČKO MORE! Vikinzi se nadaju da će otploviti ka Sankt Peterburgu!

Podeli vest

Ruska nuklearna podvodna krstarica „Orao" pre nekoliko dana ušla je u Baltičko more, a švedski mediji su ocenili da se radi o uznemirujućem događaju i pretnji po bezbednost zemlje

Krstarica je prošla kroz moreuz između Danske i Švedske i uputila se ka Sankt Peterburgu, piše „Forbs".

Krstarica pripada ruskoj Severnoj floti, koja bi trebalo da učestvuje na paradi povodom Dana mornarice 26. jula u Sankt Peterburgu.

„Forbs" ističe da je „Orao" moćna nuklearna podmornica, naoružana nadzvučnim raketama tipa P-800 „Oniks" koje mogu da gađaju kako vojne brodove tako i ciljeve na kopnu. Takođe, može biti naoružana krstarećim raketama tipa 3M13K "Kalibar".

Švedski list SVT citira Beatris Fin, šeficu Međunarodne kampanje za likvidaciju nuklearnog oružja koja je dobila Nobelovu nagradu 2017. godine, da se tako nešto moglo izbeći da je švedska vlada odobrila Konvenciju UN o zabrani nuklearnog oružja.

OBRAZ MU JE KAO ĐON! MILO UDARIO NA SRBIJU KAKO NIKAD PRE, NA METI I SPC! Predsednik Crne Gore se baš ničeg ne stidi!

- Pojava ruskih podvodnih krstarica koje mogu da budu opremljene oružjem za masovno uništenje u Baltičkom moru - to je uznemirujući incident i pretnja po bezbednost Švedske. Na žalost, švedska vlada do dan danas nije potpisalo Konvenciju UN o zabrani nuklearnog oružja koja bi omogućila da se ovakve stvari ne dešavaju - rekla je Beatris Fin.

Jula prošle godine bivši ministar spoljnih poslova Švedske Margot Valstrom je izjavila da se zvanični Stokholm neće pridružiti Konvenciji UN.

ZAROBLJENI U KANDŽAMA KORONE! Ako virus krene da "DIVLJA", DA LI ĆEMO ZAUVEK MORATI DA ŽIVIMO PO POSEBNIM PRAVILIMA?!

- Eksperti i naučnici su složni da razvoj događaja u Rusiji i SAD doprinosi porastu opasnosti od nuklearnog rata i fatalnih incidenata. Ako vlada ne želi da se u blizini švedske teritorije nalazi nuklearno oružje onda ona mora odmah da odobri Konvenciju - smatra Fin.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!
Fudbal

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!

Sezona u evropskim klupskim takmičenjima ulazi u samu završnicu. Odigrani su svi revanš mečevi četvrtfinala u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija i poznati su svi polufinalni parovi. Ono što odmah privlači pažnju jeste da engleska Premijer liga u završnici kontinentalnih takmičenja ima samo jednog predstavnika! Iako važi za ligu u kojoj se igra najbolji fudbal, Englezi su ove sezone doživeli debakl! Postavlja se pitanje, da li je to samo izolovan incident ili nagoveštaj da u evropskom klupskom fudbalu duvaju neki novi vetrovi?

19.04.2024

13:44

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija