• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

14.07.2020

17:22

REŠAVAJU MISTERIJU ZEMLJINOG BLIZANCA! NASA otkrila detalje najnovije misije!

Vesti

REŠAVAJU MISTERIJU ZEMLJINOG BLIZANCA! NASA otkrila detalje najnovije misije!

Podeli vest

To je druga planeta od Sunca i po veličini i strukturi je slična našoj planeti. Čak se pojavila u isto vreme kad i Zemlja, ali iz nekog razloga naučnici ne mogu da objasne zašto je Venera krenula u drugom pravcu i postala potpuno drugačiji svet, gde bi ljudi bili spaljeni i spljošteni poput palačinke

NASA je govorila o detaljima svoje misije VERITAS na Veneri za koju je svemirska agencija rekla da će otkriti misterije zemljinog blizanca. Projekat VERITAS koji NASA planira da pokrene 2026. godine zajedno sa svojim partnerima – francuskom svemirskom agencijom, nemačkom svemirskom agencijom i italijanskom svemirskom agencijom – orbitiraće planetom i kreirati 3D mape uz pomoć visokotehnološkog radarskog sistema.

Takođe će izmeriti gravitaciono polje Venere kako bi se utvrdila unutrašnjost planete i korišćenjem infracrvenog spektrometra VERITAS će ustanoviti od čega se sastoji površina planete. Pored toga, misija će proučavati deformacijske strukture i geološke procese.

(VIDEO) E, OVO JE DOMAĆI ZA AMERE I NASA! Ruski kosmički brod Orel je nešto što do sada nije viđeno - ČISTA NAUČNA FANTASTIKA!
(VIDEO) GDE SU MALI ZELENI? NASA traži dokaze vanzemaljske tehnologije u svemiru

Foto: Pixabay

- Utvrđivanje da li je Venera aktivno podvrgnuta vulkanskoj aktivnosti i razumevanje procesa koji je pokreće je jedno od zaista uzbudljivih pitanja na koje bih volela da odgovorim - rekla je Jennifer Whitten, članica VERITAS-ovog naučnog tima na Univerzitetu Tulane u New Orleansu.

Mnogi naučnici veruju da je Venera nekada imala vodu na površini, NASA se nada da će VERITAS odgovoriti na ovo pitanje i razotkriti misterije koje mogu objasniti zašto je sestrinska planeta Zemlje toliko drugačije evoluirala.

Ima gustu atmosferu koja zadržava toplotu na planeti, čineći je najtoplijom u Sunčevom sistemu. Površinske temperature dostižu 900 stepeni Farenhajta (500 stepeni Celzijusa), što je dovoljno da se rastopi olovo. Venera takođe ima snažan atmosferski pritisak koji će spljoštiti bilo kojeg čoveka poput palačinke. Uprkos ovim opasnim uslovima, više od 40 svemirskih letelica pregledalo je planetu, a Sovjetski Savez je čak i svoju sondu Venera 13 spustio na površinu. Uspela je da radi više od dva sata.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija