• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

14.07.2020

21:26

KORONA KOSI MEDICINARE! U svetu umrlo više od 3.000 lekara od početka pandemije

Vesti

KORONA KOSI MEDICINARE! U svetu umrlo više od 3.000 lekara od početka pandemije

Podeli vest

Od početka pandemije koronavirusa u svetu je preminulo više od 3.000 lekara i drugog medicinskog osoblja, saopštila je Organizacija za ljudska prava Amnesti inernešenal, uz napomenu da je taj broj sasvim sigurno veći, jer je u mnogim državama nemoguće doći do zvaničnih podataka

Prema potvrđenim podacima, najviše zdravstvenih radnika, 545, izgubilo je život u Rusiji, a slede Velika Britanija sa 540, Sjedinjene Američke Države sa 507, Brazil sa 351, Meksiko sa 248, Italija sa 188, Egipat sa 111, Iran sa 91, Ekvador sa 82 i Španija sa 63.

Amnesti internešenal navodi da je u sve 63 države, koje su njihovi aktivisti pratili, uočen manjak medicinskog osoblja i nedostatak zaštitne opreme.

POBEDILA RAK, PA UMRLA OD KORONE! Tužna priča tinejdžerke iz Amerike, TRAGEDIJA DVA DANA NAKON ROĐENDANA, evo gde se zarazila!

Foto: Marko Đoković

Posebno zabrinjiva, navodi se u saopštenju, što su ti problemi posebno izraženi u državama kao što su Indija, Brazil i neke afričke države, u kojima se tek očekuje vrhunac epidemije.

Ističe se i da lekari u Meksiko Situju ukazuju da više od deset odsto svojih plata troše na kupovinu zaštitne opreme, jer je u bolnicama nema dovoljno.

Amnesti internešenal ukazuje i da veliki problem za mnoge države predstavlja odluka o zabrani ili ograničenju izvoza zaštitne opreme, koju su junu doneli Evropska unija i Evroazijska ekonomska unija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija