• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

16.07.2020

16:14

"BOL AZERBEJDŽANA JE NAŠA BOL" Turska preti Jermeniji OSVETOM!

Vesti

"BOL AZERBEJDŽANA JE NAŠA BOL" Turska preti Jermeniji OSVETOM!

Podeli vest

Jermenija će odgovoriti za svaku provokciju i napad na Azerbejdžan, rekao je ministar odbrane Turske Hulusi Akar na sastanku sa azerbejcanskom delegacijom, prenosi Anadolija

Ankar je podsetio da je nakon "provokacije jermenske vojske" na granici sa Azerbejdžanom turski lider Redžep Tajip Erdogan razgovarao sa predsednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim. Šef turskog vojnog resora je obećao da će zbog poslednjih događaja biti preduzete sve potrebne mere.

- Odlučno osuđujemo podli napad na Tovuski region Azerbejdžana. Bol Azerbejdžana je naša bol. Pogibija azerbejdžanskih vojnika neće ostati bez odgovora - zapretio je Akar.

Turska je više puta izrazila podršku Azerbejdžanu zbog zaoštravanja konflikta sa Jermenijom. Između ostalog, turska vojska je saopštila da je spremna da podrži azerbejdžansku stranu protiv Jermenije.

Oružani sukobi koji su počeli 12. jula na jermensko-azerbejdžanskoj granici nastavljaju se četvrti dan zaredom u graničnim regionima - Tovuskom i Tavuškom, koji se takođe graniče sa Gruzijom i nalaze se nekoliko stotina kilometara od nepriznatog Nagorno-Karabaha, gde je situacija trenutno mirna.

Brojne zemlje i međunarodne organizacije pokazale su zabrinutost zbog sukoba Azerbejdžana i Jermenije i pozvale strane na dijalog. S tim u vezi, ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov pozvao je ranije Baku i Jerevan na momentalni prekid vatre i da pokažu suzdržanost imajući u vidu preuzete obaveze.

Sukob između Azerbejdžana i Jermenije

Sukob između Azerbejdžana i Jermenije je počeo u februaru 1988. godine, kada je autonomna oblast Nagorno-Karabah (NKAO) objavio o izlasku iz Azerbejdžanske SSR. U septembru 1991. godine u centru ove oblasti u Stepankerteu objavljeno je o uspostavljanju Nagorno-Karabahske Republike (NKR).


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija