• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs

21.07.2020

20:38

TALAČKA KRIZA UŠLA U 11. SAT, OTMIČAR PRETI DA ĆE RAZNETI AUTOBUS! Drama u Ukrajini ne jenjava, ODBIO DA PRIČA SA SUPRUGOM! (VIDEO)

Vesti

TALAČKA KRIZA UŠLA U 11. SAT, OTMIČAR PRETI DA ĆE RAZNETI AUTOBUS! Drama u Ukrajini ne jenjava, ODBIO DA PRIČA SA SUPRUGOM! (VIDEO)

Podeli vest

Prava drama u gradu Lucku na zapadu Ukrajine ušla je u 11. sat. Policija pokušava da razoruža Maksima Krivoša Stepanovića (45), koji je rano jutros oteo autobus sa najmanje 10 putnika među kojima je i jedna trudnica i nekoliko mališana

Napadač je pustio troje otetih, odnosno stariju ženu, trudnicu i dete. Pucnji se čuju sa vremena na vreme, a otmičar je odbio da priča sa suprugom koja je došla na lice mesta.

 

 

U grad su ušla oklopna vozila, a na licu mesta je više desetina pripadnika policije i specijalnih jedinica koji pokušavaju da obuzdaju napadača. Kako prenose mediji, policajci su pokušali da priđu autobusu, ali je otmičar zapucao. Prema pisanju medija, među otetima je i ranjeni muškarac.

Ministar unutrašnjih poslova Arsen Avakov ranije je kazao je da su uspeli da kontaktiraju Maksima i pregovori su u toku. Napadač je tek posle devet sati dozvolio da se taocima dopremi voda, a na licu mesta su i pripadnici antiterorističke jedinice.

EKSPLOZIJE NA MESTU TALAČKE KRIZE U UKRAJINI! Otmičar iz autobusa bacao eksplozivne naprave (VIDEO)

Pre napada, Maksim je navodno ukrao ikone i krstove iz lokalne parohije pravoslavne crkve.

 

 

Maksim, koji je naoružan, preti da će razneti autobus, a takođe tvrdi da je postavio eksploziv u gradu i da će ga aktivirati daljinskim putem.

Kako navode mediji, jedna žena koja je talac u autobusu uspela je oko 9.30 časova jutros da pozove prijateljicu i plačnim glasom od nje zatraži da pozove novinare jer je terorista oteo autobus u kom se nalazi i hoće da ga digne u vazduh.

 

 

Kako prenose ukrajinski mediji, on je u početku odbijao razgovor sa policijom i jedino je pristajao da razgovara sa novinarima, kojima je i otkrio da u autobusu drži trudnicu i decu. Tada je rekao da zahteva punu pozornost i da sve kamere budu uprte u njega, prenosi Telegraf.rs.

Na trgu, gde je zaustavio autobus od jutros odjekuju pucnji. Napadač je više puta otvorio vatru na policiju, a bacio je i granatu koja srećom nije eksplodirala.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Dačić direktan: Osmani je želela da na sednici SB UN prestavi Srbe kao zločinački narod
Politika

Dačić direktan: Osmani je želela da na sednici SB UN prestavi Srbe kao zločinački narod

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas da je jučerašnja sednica SB UN kasnila, zbog toga što je predsednica privremenih prištinskih inistucija Vjosa Osmani uvela na sednicu ljude koji nisu prethodno najavljeni i da je namera tog postupka bila da se Srbi pred međunarodom zajednicom predstave kao zločinački narod i da su odgovorni za navodnih 20.000 silovanja.

23.04.2024

11:56

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija