• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

22.07.2020

11:48

NAUKA KAŽE DA NE MOŽE DA POSTOJI! Trag na tkanini otkriva kako je Isus izgledao u trenutku uskrsnuća, a niko ne može da objasni KAKO!? (FOTO)

Vesti

NAUKA KAŽE DA NE MOŽE DA POSTOJI! Trag na tkanini otkriva kako je Isus izgledao u trenutku uskrsnuća, a niko ne može da objasni KAKO!? (FOTO)

Podeli vest

Sva naučna istraživanja su potvrdila da naučno gledano ova slika ne može postojati, a ipak postoji

Ova slika Isusovog lica u trenutku uskrsnuća prkosi nauci, a otac Pio je za ovu sliku kazao da je reč o najvećem čudu koje postoji na zemlji.

Na komadu tkanine, veličine 17 x 24 centimetara, a koji stoji na glavnom oltaru crkve u Manopelu u Italiji, nalazi se slika lica uskrsloga Hrista. Istraživanja sprovedena na njemu ne mogu da objasne kako je slika nastala. Digitalno skeniranje u najvećoj rezoluciji potvrđuje odsutnost ikakve boje između tkivnih vlakana. Tkivo ne pokazuje ni najmanji trag boje ili pigmenta.

Njegova najupečatljiviji značaj je njegova transparentnost i činjenica da se slika može videti savršeno dobro s obe strane, kao fotografski slajd. Ako neko menja svetlo, događaju se promene lica kao da je živo. Ako se gleda pod jakim svetlom, ne može se videti jer postaje prozirno. Platno ima kvalitet slike, fotografije i holograma; a ipak nije ništa od toga.

Osenčanost je tako profinjena da prevazilazi sposobnosti čak i najvećih majstora. Zaključak svih naučnih istraživanja nad ovom slikom je vrlo jednostavan: radi se o delu koje nije nastalo ljudskom rukom.

Slika je utisnuta na vrednom komadu drevne tkanine koje je satkano od svilenih niti predenih od jedne vrste morskih dagnji. Materijal je vatrostalan kao azbest i sasvim neprikladan za slikanje i fini materijal ne podržava ulje niti akvarel.

Foto: wikipedia

Istraživanja su dovela do zapanjujućeg otkrića da je lice mrtvog čoveka s Torinskog platna i ono živo lice s platna u Manopelu predstavljaju istu osobu! Kada se jedno platno stavi na drugo, lica savršeno grafički odgovaraju, što je dokaz da te dve slike predstavljaju jednu te istu osobu. Nema sumnje da se struktura i dimenzije lica utisnutog na velu i na Torinskom platnu 100% podudaraju. Tu se s pravom može govoriti o matematičkom dokazu.

Platno iz Manopela predstavlja najveće čudo na svetu. Sa naučne tačke, ne bi smelo da postoji. Sa druge strane, to što postoji je neobjašnjivo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ZZ

pre 3 godine

za to drugo platno koje pominjete dokazano je da je nastalo 400 godina posle Hrista .. :) ,, sada je glavna rasparva oko toga da li je to namerni pokusaj falsifikovanja ili necije umetnicko delo ..

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17