• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

24.07.2020

13:55

TUTNJE HAUBICE I RAKETNI SISTEMI! Velika vojna vežba ruske vojske! (VIDEO)

Vesti

TUTNJE HAUBICE I RAKETNI SISTEMI! Velika vojna vežba ruske vojske! (VIDEO)

Podeli vest

Na poligonu Mulino u ruskoj Nižegorodskoj oblasti održavaju se velike vojne vežbe, koje su započele zaglušujućom paljbom raketnih sistema "Grad". Ruska vojska uvežbava aktivnu odbranu i kontranapad, prenosi televizija "Zvezda"

Prema planu vojnih vežbi, tenkovska kolona je naletela na neprijatelja sa kojim se sukobila i počela da se povlači prema prvoj liniji odbrane. Motorizovana pešadija je otvorila vatru koristeći protivtenkovske navođene rakete i streljačko oružje, a zatim se povukla na drugu liniju odbrane.

U vežbama je učestvovalo oko 1.500 vojnika i stotine jedinica oklopne i specijalne tehnike, između ostalog i haubice "Msta B". Ulogu protivnika igrale su pokretne mete i oprema.

Motorizovana pešadija, opremljena tenkovima i artiljerijom, a tokom vežbi su se oslanjali na iskustvo u savremenim oružanim sukobima.

Mladi oficiri su položili ispit na terenu, tokom koga su vežbali da samostalno donose odluke i organizuju interakciju sa drugim rodovima vojske.

Nakon ovih vežbi, za mesec dana će najbolji oficiri zajedno sa svojim jedinicama učestvovati na međunarodnom takmičenju "Armija 2020".

Vojni poligon Mulino je najveći u Istočnoj Evropi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Ko ima pravo da ćuti dok nas krčkaju u karakazanu genocida?! Knežević jakom porukom poslao vaskršnju čestitku
Politika

Ko ima pravo da ćuti dok nas krčkaju u karakazanu genocida?! Knežević jakom porukom poslao vaskršnju čestitku

Predsednik Demokratske narodne partije (DNP) u Crnoj Gori Milan Knežević tradicionalnim pozdravom "Hristos Voskrese – Vaistinu Voskrese" čestitao je Vaskrs patrijarhu srpskom Porfiriju, sveštenstvu, monaštvu SPC i Mitropolije crnogorsko-primorske i svim vernicima i upitao ima li naroda na Zapadnom Balkanu koji je u prošlom ali i ovom veku više postradao nego što je srpski.

04.05.2024

17:18

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija