• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

26.07.2020

17:25

ŠPANCI KRIJU STVARAN BROJ UMRLIH? Od korone preminulo čak 60 odsto više ljudi!

Vesti

ŠPANCI KRIJU STVARAN BROJ UMRLIH? Od korone preminulo čak 60 odsto više ljudi!

Podeli vest

Stvarni broj osoba preminulih od COVID-19 u Španiji mogao bi da bude za skoro 60 odsto veći od zvaničnih 28.432, sudeći prema istraživanju koje je objavio "El pais"

U Španiji u zvaničan broj preminulih od COVID-19 su uključeni samo oni pacijenti kod kojih je ova bolest formalno potvrđena testiranjem, ali ne i oni slučajevi za koje se sumnja da su bili zaraženi koronom, ali koji nikada nisu bili testirani. Mali obim sprovedenih testova na korona virus, posebno po izbijanju pandemije, znači da bi zvanične brojke mogle da budu manje od stvarnih podataka, kao i u mnogim drugim zemljama.

NEOČEKIVANO! AFRIČKA ZEMLJA SE NAJBOLJE BORI SA KORONOM! Imaju 12,5 miliona stanovnika, preminulo

SAMO PETORO (VIDEO)SRBIJA RAZMATRA UVOĐENJE KARANTINA! Doktorka Kisić o mogućim merama za građane koji dolaze u našu zemlju!

Foto: Tanjug/AP

Uzimajući u obzir statistiku po regionima za sve slučajeve za koje se sumnja ili je potvrđeno da su preminuli od korona virusa, "El pais" je došao do cifre od 44.868 koja bi mogla da predstavlja stvaran broj osoba koje su preminule od posledica COVID-19. Ukoliko bi se pokazalo da su ovi podaci tačni, to bi značilo da bi Španija mogla da se nađe na drugom mesto po broju preminulih od korone u Evropi, iza Velike Britanije.

Cifre koje je izneo "El pais" se otprilike poklapaju sa podacima Nacionalnog epidemiološkog centra i Nacionalnog centra za statistiku, koji detektuje uvećanje stope smrtnosti poređenjem broja smrtnih slučajeva širom zemlje sa prosekom.

Iz španskog ministarstva zdravlja nisu bili odmah dostupni za komentar povodom ovih podataka, prenela je agencija Rojters.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija