• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.07.2020

12:28

HTELI DA GA SAHRANE, A ON NIKAD JAČI! Kim se ponovo pojavio u javnosti, nasmejan je u crnom odelu, a oko njega oficiri naoružani do zuba!

Vesti

HTELI DA GA SAHRANE, A ON NIKAD JAČI! Kim se ponovo pojavio u javnosti, nasmejan je u crnom odelu, a oko njega oficiri naoružani do zuba!

Podeli vest

Kim je posetio Groblje mučenika otadžbinskog oslobodilačkog rata u predgrađu glavnog grada

Severnokorejski lider Kim Džong Un posetio je danas nacionalno groblje i dodelio trofejno oružje vojnim oficirima povodom 67. godišnjice završetka Korejskog rata, dan nakon što je u Pjongjangu objavljeno da se sumnja da je osoba inficirana korona virusom ilegalno prešla granicu.

Državna agencija KCNA javila je da je Kim posetio Groblje mučenika otadžbinskog oslobodilačkog rata u predgrađu glavnog grada, gde su sahranjeni poginuli u Korejskom ratu i da je položio jednu ružu na spomenik, ali nije navela kada.

KIM POBESNEO PA SMENIO SVE MENADŽERE! Bili su zaduženi za izgradnju bolnice i ovo nikako nisu smeli da urade

Agencija AP podseća da je 1953. godine potpisano primirje između dve Koreje, ali da mirovni sporazum nikada nije potpisan, tako da su dve zemlje tehnički i dalje u ratu.

Pjongjang primirje smatra pobedom i često koristi godišnjicu njegovog potpisivanja za promociju neonacionalizma, dodaje američka agencija.

U izveštaju KCNA se navodi i da je Kim visokim vojnim oficiriima dodelio komemorativne pištolje "Paekustan", nazvane po svetoj planini.

Na fotografijama državnih medija vidi se kako Kim sedi u prepoznatljivom crnom odelu okružen oficirima koji drže crne pištolje.

Kim je u subotu proglasio potpuni karantin u gradu pograničnom gradu Kaesong i proglasio vanredno stanje, nakon što je osoba za koju se sumnja da je inficirana korona virusom ilegalno prešla granicu, što je mogući prvi slučaj u Severnoj Koreji.

VERUJE LI MU NEKO?! Kim Džong Un: Severna Koreja sprečila prodor koronavirusa!

Kim je sazvao hitan sastanak politbiroa vladajuće Radničke partije na kojem se raspravljalo o "hitnom događaju u gradu Kaesong".

KCNA navodi da se "vanredni slučaj dogodio u gradu Kesongu, gde se begunac koji je otišao na jug pre tri godine, osoba za koju se sumnja da je zaražena opakim virusom, vratila 19. jula nakon ilegalnog prelaska demarkacione linije".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija