• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Intermagazin

28.07.2020

19:21

PLANETA SE NE ZAGREVA, JAPANSKI NAUČNICI ZASTRAŠILI SVET: Novi ledeni period na Zemlji počeće MNOGO PRE NEGO ŠTO MISLITE!

Vesti

PLANETA SE NE ZAGREVA, JAPANSKI NAUČNICI ZASTRAŠILI SVET: Novi ledeni period na Zemlji počeće MNOGO PRE NEGO ŠTO MISLITE!

Podeli vest

Mnogi se, pogotovo zapadni globalisti, "ubiše" da dokažu da Zemlji preti pogibeljno globalno zagrevanje sa pratećim katastrofalnim posledicama

A japanski naučnik Masajuki Ikeda, koji na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerzitetu u Tokijudrži predavanja o kosmičkim istraživanjima koja se tiču naše planete, tvrdi da nas kroz samo sto godina čeka "novo ledeno doba".

Ikeda je vodeći autor studije o uticajumonsuna na klimu i razvoj dinosaurusa pre 10 miliona godina.

On i ostali autori studije oslonili su se na teoriju Milutina Milankovića o kolebanju količine sunčeve svetlosti i radijacije na Zemlji u dužim vremenskim periodima koje uslovljava promena ugla nagiba Zemljine ose u odnosu na ravan njene orbite.

Ikeda i njegovi saradnici - koji tvrde da će ledeni period nastupiti kroz jedan vek, "sa plus/minus korekcijom u zavisnosti od čovekove emisije ugljendioksida" - posebno naglašavaju:

- Verovatno nastupa epoha, koja će trajati i u narednih 10 miliona godina, koja će biti povoljno vreme za žive vrste koje su prilagođene vlažnoj i hladnijoj klimi - rekao je.

(VIDEO) KOG LOVCA ĆE ODABRATI VOJSKA SRBIJE - MIG 35 ILI SU-30?! Odluka o novom borbenom avionu do kraja godine!

U studiji Ikede i njegovih kolega računa se sa opadanjem koncentracije ugljendioksida, pomeranjem "ugla naklona" i određenim zahlađenjem klime na Zemlji.

Ukazuje se da je upravo smanjenje koncentracije ugljendioksida pre oko 212 miliona godina praćeno jakim monsunima - u Trijasu - dovelo do povećanja veličine dinosaurusa i njihovog širenja po planeti.

MAĐARI RAZOBLIČILI LICEMERJE ZAPADA KAD JE MOSKVA U PITANJU: Oni kao mrze Ruse, dele lekcije onim koji sarađuju sa Putinom, a ispod žita...

U septembru 2019. je međunarodni tim naučnika zaključio da je jedna od najvećih katastrofa u istoriji Zemlje - globalno ledeno doba - nastala zbog sudara dva velika asteroida između orbita Marsa i Jupitera.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vlado

pre 3 godine

Konačno da neko progovori o našem najvećem naučniku dr. Milutinu Milankoviću i njegovom izuzetnom radu na tom polju i da začepi usta idiotima, koji zamajavaju svet o promeni klime iskuljučivo zbog ljudskog faktora. Milanković je naučno dokazao da Zemlja prolazi kroz tačno utvrđene cikluse od kojih zavisi njena klima.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija