• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/24sata.hr/Radio Sarajevo

29.07.2020

12:18

HOROR U VOJNOJ BAZI U TEKSASU! Od početka godine umrlo 7 vojnika, veruje se da ih vreba SERIJSKI UBICA! (VIDEO)

Vesti

HOROR U VOJNOJ BAZI U TEKSASU! Od početka godine umrlo 7 vojnika, veruje se da ih vreba SERIJSKI UBICA! (VIDEO)

Podeli vest

Ova baza već je poznata po ubistvima vojnika. Prvi put našla se u crnim hronikama 2009. godine kad je vojni psihijatar u sumanutom pohodu ubio 13 ljudi

Niko ne može odgonetnuti šta se to događa u američkoj vojnoj bazi Fort Hood (Fort Hud) stotinak kilometara severno od Ostina u Teksasu. Od početka godine ovde je pronađeno mrtvo sedam vojnika, a čak trojica unazad mesec dana. Za većinu su utvrdili nasilnu smrt, a jedan vojnik se ubio nakon što su ga povezali s ubistvom kolegenice. Smrti su toliko čudne da neki sumnjaju kako u bazi, koja ima 36.500 vojnika, vreba serijski ubica, piše 24sata.hr.

Poslednja žrtva je 26-godišnji Mehjor Morta.

Mrtvo Mortino telo pronađeno je u jezeru Stilhaus Holouv lejk, nedaleko vojne baze. Šerif okruga Bel rekao je da i dalje istražuju njegovu smrt.

- I dalje tapkamo u mestu i nemamo nikakve informacije koje bi mogli objaviti. Istraga je u toku - rekao je Si-En-En-u.

Morta se pridružio jedinici u Fort Hudu u septembru 2019. godine kao mehaničar za oklopna vozila Bredli Fijting Viakl i raspoređen je u maju ove godine u jedinicu.

Ali to je tek jedno u nizu misterioznih smrti u Fort Hudu, a reč je uglavnom o mlađim pripadnicima jedinica.

Zadnji dan juna istražitelji su pronašli i mrtvo telo Vanese Guljen, a za njen nestanak bio je osumnjičen kolega Aron Dejvid Robinson, koji je dan kasnije izvršio samoubistvo. Tokom juna vlasti su pronašle i telo Gregorija Moralesa, koji je nestao prošle godine dok se vozio prema vojnoj bazi.

Nakon što su pronašli mrtvu Vanesu u bazu su uputili stručnjake da provere odnos komandanta prema podređenima i međuljudske odnose.

No, osim Vanese najmanje sedam vojnika iz Fort Huda umrlo je ili su pronađeni mrtvi u poslednjih pola godine, uključujući i samoubistvo vojnika osumnjičenog za smrt mlade pripadnice oružanih snaga.

Podivljali psihijatar u sumanutom pohodu ubio 13 ljudi

Ova baza već je poznata po ubistvima vojnika. Prvi put našla se u crnim hronikama 2009. godine kad je vojni psihijatar u sumanutom pohodu ubio 13 ljudi, a žrtva je bilo i jedno nerođeno dete.

Ranio je i 32 osobe. Pet godina kasnije u istoj kasarni veteran je ubio tri osobe, a 16 ih je ranio, pa izvršio samoubistvo.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija