• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

30.07.2020

11:22

PROTIVNICI TRAMPA NAKON ODLUKE O POVLAČENJU TRUPA IZ NEMAČKE: Šampanjac se "toči u potocima" u Kremlju!

Vesti

PROTIVNICI TRAMPA NAKON ODLUKE O POVLAČENJU TRUPA IZ NEMAČKE: Šampanjac se "toči u potocima" u Kremlju!

Podeli vest

Senator američke Demokratske partije Robert Menendes i politički ekspert Stiven Šmit kritikovali su odluku američkog predsednika o povlačenju dela američke vojske iz Nemačke, rekavši da Kremlj sada može da slavi i da je Donald Tramp tim korakom izvojevao veliku geopolitičku pobedu za Rusiju

- Mora da se večeras šampanjac "toči u potocima" u Kremlju. Odluka aministracije (predsednika SAD Donalda Trampa) da povuče trupe iz Nemačke ne samo da je uvreda jednog od naših najbližih saveznika, nego će i rezultirati slabljenjem američkih snaga u suprotstavljanju agresiji Kremlja u Evropi - napisao je sinoć Menendes na svom Tviter nalogu.

Velika geopolitička pobeda za Rusiju

Slično mišljenje deli i američki politički ekspert Stiven Šmit, koji je učestvovao u predizbornim kampanjama bivšeg predsednika SAD Džordža Buša mlađeg i senatora Džona Makejna. Kako kaže, Tramp je ostvario višedecenijske snove Rusiji.

- Večeras se votka toči u Kremlju, jer američki predsednik donosi Rusima veliku geopolitičku pobedu. Trampov strateški odlazak bio je predmet sovjetsko-ruskog grozničavih snova 75 godina. Sada je to stvarnost. Tramp je budala koja je učinila Ameriku slabom - napisao je Šmit na svom Tviter nalogu.

Rusija fokusirana na svoje probleme

Njegove reči prokomentarisao je ruski senator Aleksej Puškov, rekavši da je Rusija usredsređena na epidemiološku situaciju u zemlji, a ne na najnoviji korak Amerike.

- Nikakva votka se ne toči u Kremlju. Rusi jedva da su primetili taj događaj. Što se Kremlja tiče, tamo je održana video-sednica o epidemiološkoj situaciji u Rusiji. Ustvari, situacija se popravlja. A američke trupe u Evropi beskorisne su protiv realnih opasnosti sa kojima se suočava Evropa - istakao je Puškov na Tviteru.

​Ranije su senatori Menendes i njegov kolega Eliot Engel podneli američkom Kongresu predlog zakona o zabrani povlačenja američkih trupa iz Evrope.

Podsetimo, šef Pentagona Mark Esper saopštio je u sredu da će SAD povući iz Nemačke 11.900 vojnika, kao i da će deo američkih jedinica biti raspoređen na istoku Evrope i u području Crnog mora radi "obuzdavanja" Rusije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija