• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

01.08.2020

20:17

LUKAŠENKO O UHAPŠENIM RUSIMA: Ne krijemo ništa, spremni smo da ruskoj strani dostavimo sve informacije! (VIDEO)

Vesti

LUKAŠENKO O UHAPŠENIM RUSIMA: Ne krijemo ništa, spremni smo da ruskoj strani dostavimo sve informacije! (VIDEO)

Podeli vest

Zvanični Minsk je spreman da dostavi ruskoj strani dodatne informacije u vezi sa 33 uhapšenih ruskih državljana

- Nećemo izgraditi politiku na lažima. Nadvikivanjem u medijima nećemo rešiti problem. Ako ruska strana želi neke dodatne informacije, otvoreni smo da ih dostavimo. Ništa ne krijemo, ali potrebna nam je istina - rekao je beloruski predsednik.

Ruski predsednik Vladimir Putin sastao se juče sa članovima Saveta bezbednosti Rusije kako bi razmotrio pitanje hapšenja ruskih državljana u Belorusiji.

Prema rečima portparola Kremlja, na sastanku, koji je organizovan putem video linka, istaknuto je da je potrebno što pre utvrditi zbog čega su oni uhapšeni kako bi se omogućilo njihovo puštanje na slobodu.

- Svi članovi Saveta bezbednosti Rusije, kao i predsednik Putin, su izrazili nadu da će uskoro postati jasnije zbog čega su ti ruski državljani bez ikakvog osnova pritvoreni - dodao je Peskov.

Podsetimo, Belorusija je 29. jula uhapsila 33 ruska državljanina pod optužbom da su pripremali teroristički akt, zbog čega im preti do 20 godina zatvora. Nešto kasnije je Istražni komitet Belorusije saopštio da su oni u zemlju ušli kako bi se bavili pripremama demonstracija.

Mediji su preneli da su bezbednosne službe prijavile da je u Belorusiju doputovalo oko 200 boraca koji bi trebalo da se bave destabilizacijom situacije tokom predizborne kampanje.

Moskva je odbacila sve navode da su ruski državljani umešani u unutarpolitičke procese u Belorusije, dok je Ministarstvo inostranih poslova Rusije navelo da su uhapšeni ruski državljani u Belorusiji bili samo u tranzitu i da je njihovo konačno odredište bilo Istanbul.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija