• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

03.08.2020

08:10

AMERIČKA VOJSKA U NOVOJ BORBENOJ FORMACIJI: Moramo da se spremimo za sukob sa Rusijom i Kinom!

Vesti

AMERIČKA VOJSKA U NOVOJ BORBENOJ FORMACIJI: Moramo da se spremimo za sukob sa Rusijom i Kinom!

Podeli vest

Nacionalna garda preseliće većinu svojih brigada pod komandu Osme divizije, dok reorganizuje svoje borbene formacije kako bi snagama pružili više borbene moći, a nekim vojnicima nove mogućnosti za karijeru, rekli su vojni zvaničnici

- Ovaj potez garde obeležiće značajno povećanje broja potpuno popunjenih divizija koje vojska može da rasporedi, jer je samo 10 aktivnih divizija službe popunjeno podređenim jedinicama - izjavio je general potpukovnik Danijel Hokanson, direktor Nacionalne garde

 

 

- Povećanje na 18 kompletnih divizija vojske dolazi u trenutku kada zvaničnici vojnih službi smatraju da bi veliki sukob sa najvećim rivalima, Rusije i Kine, zahtevalo angažovanje kompletnih divizija - dodao je Hokanson.

U poslednje dve decenije vojska se fokusirala na svoje manje borbene brigadne timove kao svoje primarne elemente za borbu protiv terorističkih organizacija i razmeštanja koja su usmerena na "pomoć snagama drugih naroda".

 

- Kada pogledate Nacionalnu strategiju odbrane iz 2018. godine, i uporedite sa snagama i organizacijom vojski naših suparnika, očigledno je da postoji potencijal da dođe do sukoba velikih razmera, a te borbe bi bile na nivou divizije - rekao je Hokanson u intervjuu za američke medije.

 

 

Nakon proučavanja formacija, Hokanson je utvrdio da armijska garda ima dosta brigada i bataljona koji će popuniti divizije, što će formacijama omogućiti da zajedno obučavaju i uspostavljaju uspostave jake veze kako bi bili što efikasniji u zajedničkoj borbi.

Hokanson je podsetio da se Nacionalna garda u poslednjih 20 godina uglavnom koristila "kod kuće", pomažući prilikom prirodnih katastrofa, demonstracija i tokom pandemije koronavirusa, ali jedinice su učestvovale i u ratu na Bliskom istoku i Avganistanu. Sada je fokus da se te jedinice pripreme za eventualni sukob sa najvećim vojnim silama, Rusijom i Kinom.

- Mi ne želimo rat, naš cilj je da sprečimo sukob - zaključio je Hokanson.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija