• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.08.2020

19:52

RUSIJA UPUTILA ALARMANTNO SAOPŠTENJE: Američko postavljanje raketa zahtevaće hitan odgovor!

Vesti

RUSIJA UPUTILA ALARMANTNO SAOPŠTENJE: Američko postavljanje raketa zahtevaće hitan odgovor!

Podeli vest

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova upozorilo je danas da će Moskva odmah odgovoriti na američko postavljanje kopnenih raketnih sistema kratkog i srednjeg dometa u različitim delovima sveta

U komentaru ministarstva, povodom godišnjice od prestanka važenja Sporazuma o nuklearnim snagama srednjeg dometa (INF), ocenjuje se da raspoređivanjem takvih raketnih sistema u svetu "ozbiljno ugrožava regionalnu i globalnu bezbednost", kao i da će to dovesti do nove "opasne faze u trci u naoružavanju", prenosi TAS S.

- Rusija ne može da ignoriše pojavu dodatnih raketnih pretnji svojoj teritoriji, što će za nas imati strateška svojstva. Ovo će zahtevati hitno reagovanje, bez obzira na to kakve će rakete biti raspoređene, bilo da su one nuklearne ili ne - naglasilo je ministarstvo.

RUSIJA ĆE MORATI DA POVEĆA POTENCIJAL! Amerika povećava broj vojnika u Poljskoj!

Ističe se da je jedini razuman i opravdan dalji korak zajednička potraga za uzajamno prihvatljivim rešenjem trenutne situacije uz pomoć političkih i diplomatskih sredstava.

- Rusija ostaje otvorena za ravnopravan i konstruktivan rad na vraćanju poverenja i jačanju međunarodne bezbednosti i strateške stabilnosti. Nadamo se da će američka strana pokazati sličan interes i odgovornost - zaključuje rusko ministarstvo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sparta

pre 3 godine

Ma sta ih molite i kukate braćo ??!!! Postavite rakete srednjeg dometa sa nuklearnim glavama na borbene polozaje i ciljajte sve NATO zemlje !!! Pa cete vidjeti kuknjave u EU i šire !!! Kakav vise razgovor i dogovor sa SAD ?!!! Zajebite to i uperite najjače nuklearne interkontinentalne i sve druge rakete prema SAD, jer oni ce vas uskoro napasti.. To i jeste cilj !!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija