• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/daily mail

04.08.2020

16:24

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) POLICIJA ODVLAČI OCA OD UMIRUĆE ĆERKE! Nazivaju ga ŽIVOTINJOM, čovek doživeo SRČANI UDAR!

Vesti

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) POLICIJA ODVLAČI OCA OD UMIRUĆE ĆERKE! Nazivaju ga ŽIVOTINJOM, čovek doživeo SRČANI UDAR!

Podeli vest

Šokantni snimak objavljen u nedelju pokazuje kako su britanski policajci nasilno odvukli oca od bolničke postelje njegove umiruće ćerke, nakon što mu je rečeno da će je skinuti sa aparata za održavanje u životu Policija odvlači čoveka od smrtno bolesne ćerke, nazivaju ga ŽIVOTINJOM, čovek doživeo SRČANI UDAR

Snimak sa policijske kamere prikazao je trenutak kad je policijac, nakon rasprave sa roditeljima, uhvatio za vrat Rašida Abasija (59), bolničkog konsultanta, kako bi ga odvukao od njegove teško obolele šestogodišnje ćerke Zainab, preneo je "Dejli mejl".

Policija je Abasija, koji je radio za britansku Nacionalnu zdravstvenu službu više od tri decenije, vezala i na kolicima odvukla od ćerke, dok je vrištao i otimao se. Njegovu ženu Aliju, bivšu doktorku, zgrabili su s leđa i odvukli od kreveta. Ona je pala na pod bolnice zapomažući.

Ovaj uznemirujući incident dogodio se prošle jeseni u bolnici na severu Engleske koja zbog pravnih razloga nije imenovana. Roditelji su prethodno bili umešani u raspravu sa lekarima oko nege teško obolele Zainab. Lekari su insistirali da je puste da umru, dok su roditelji tražili dalji tretman za koji su verovali da će je održati u životu.

Policija je pozvana u bolnicu nakon žalbi na Rašidovo ponašanje.

Na snimku hapšenja može se čuti kako policajka viče na Rašida:

- Ponašaš se kao životinja, to je odvratno.

Policajci su takođe više puta odbili da mu izvade lek iz džepa iako im se žalio da ima bolove u grudima. Rašid je kasnije rekao da je pretrpeo srčani udar i sledećeg dana imao hiruršku intervenciju.

Abasijevi su tri nedelje vodili sudsku bitku protiv bolnice kako bi poništili drakonske restrikcije u izveštavanju zbog kojih nisu mogli da svoju priču iznesu u javnost. Rašid je pokrenuo tužbu protiv policije, a on i Alija su sinoć osudili “brutalno” ponašanje policije.

"Dejli mejl" piše da ovaj incident pokazuje kako NHS tretira osetljive slučajeve kad se roditelji ne slažu sa odlukom lekara da skinu dete sa aparata za održavanje u životu, podsećajući na slučaj malog Čarlija Garda i Alfija Evansa, čiji su roditelji izgubili sudsku bitku za njihovu negu.

Mala Zainab patila je od respiratornih problema i imala retko genetsko oboljenje, Niman-Pikovu bolest, što je značilo da će verovatno umreti tokom detinjstva. Roditelji su se godinama sukobljavali sa lekarima oko njenog tretmana. Oni su istakli da su u dve ranije prilike kad je stanje devojčice bilo kritično ubedili lekare da je tretiraju steroidima umesto da isključe aparate. Pokazalo se da su bili u pravu jer se njeno stanje poboljšalo.

Nakon što je hospitalizovana prošlog jula, Abasijevi su verovali da će njihova ćerka preživeti uz pravu negu. Ali, sredinom avgusta lekari su im rekli da ona umire. Roditelji su tražili da se obave dodatni testovi, ali ih je jedan lekar odbio, navodeći da odmah treba da skinu Zainab sa respiratora i prebace je na palijativnu negu. Abasijevi su im poručili da će im za to trebati sudski nalog.

- Nećemo više ići u krug – rekao im je lekar.

Abasi, stručnjak za respiratorne probleme koji radi u drugoj bolnici, izleteo je iz sobe nakon što su lekari pokušali da im uruče zahtev za ograničenje časova posete jer je “plašio osoblje”, koje je pozvalo policiju tvrdeći da je gurnuo lekara koji je hteo da ga spreči da se vrati do ćerkine postelje. Pola sata kasnije došlo je četvoro policajaca i dvoje pripadnika obezbeđenja.

Tražili su od Rašida da napusti prostoriju, što je on odbio. Alija je apelovala na policiju da pokažu saosećanje, ukazujući da su upravo obavešteni da će isključiti Zainab sa respiratora. Usledila je rasprava i Rašid je nasilno izbačen iz sobe.

- Slike govore za sebe. Ponašali su se kao divljaci. Nisu bili spremni da me saslušaju. Mojoj ćerki je uručena smrtna kazna pola sata pre nego što su došli – očaja je Rašid.

Nakon incidenta uprava NHS je zatražila sudsku dozvolu da skine Zainab sa respiratora, ali je devojčica umrla 16. septembra, tri dana pre saslušanja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)
Live TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)

Broj nestanaka maloletne dece iz godine u godinu je u porastu. Najveći procenat je onih koji sami odu od kuće. Ipak, među nestalima ima i sasvim male dece, ali srećom, njihov broj je izuzetno mali. Porodice nestale dece na prvom mestu obraćaju se državnim organima, ali odgovore traže i od astrologa, vračara, a konkretnu pomoć od privatnih detektiva. Gost "Info jutra" bio je Braca Zdravković, privatni detektiv.

29.03.2024

10:35

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)
Live TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)

Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

29.03.2024

09:18

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija