• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

05.08.2020

06:14

PREDSEDNIK LIBANA OTKRIO ŠTA JE UZROK EKSPLOZIJE: Ovo je nedopustivo, KRIVCI MORAJU BITI NAJSTROŽE KAŽNJENI!

Vesti

PREDSEDNIK LIBANA OTKRIO ŠTA JE UZROK EKSPLOZIJE: Ovo je nedopustivo, KRIVCI MORAJU BITI NAJSTROŽE KAŽNJENI!

Podeli vest

Libanski predsednik Mišel Aun izjavio je večeras da je nedopustivo da 2.750 tona amonijaka, za koji se pretpostavlja da je uzrok strahovite eksplozije u Bejrutu, bude u skladištu šest godina bez ikakvih bezbednosnih mera

Aun je na Tviteru zatražio da odgovorni za ovaj propust budu ''''najstrože kažnjeni'''', preneo je Rojters.

Predsednika Libana smatra da bi u Bejrutu trebalo da bude proglašeno dvonedeljno vanredno stanje, nakon što je deo libanske prestonice razorila strahovita eksplozija u kojoj je poginulo najmanje 50 ljudi, povređeno više od 2.700 i načinjena je ogromna materijalna šteta.

Aun je za sutra sazvao Savet za vanredne situacije koji će doneti odluku o mogućem uvođenju vanrednog stanja u Bejrutu.

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) NAJJEZIVIJI SNIMAK IZ BEJRUTA! Nestao ceo KVART, DIM SE ŠIRI NA SVE STRANE!

Abas Ibrahim, šef libanske opšte bezbednosti, rekao je ranije večeras da je eksploziju možda izazvao veoma eksplozivni materijal koji je oduzet sa broda pre izvesnog vremena i uskladišten u luci.

Libanski Vrhovni savet odbrane proglasio je ranije večeras grad Bejrut područjem pogođenim elementarnom katastrofom i predložio da se sutra uvede vanredno stanje u libanskoj prestonici.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija