• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug/RTS

05.08.2020

14:23

ISPLIVALA FOTOGRAFIJA KOJA OTKRIVA UZROK EKSPLOZIJE U BEJRUTU! Sve se dogodilo kod ulaza u skladište, niko nije slutio šta dolazi... (FOTO)

Vesti

ISPLIVALA FOTOGRAFIJA KOJA OTKRIVA UZROK EKSPLOZIJE U BEJRUTU! Sve se dogodilo kod ulaza u skladište, niko nije slutio šta dolazi... (FOTO)

Podeli vest

Snažnu eksploziju u Bejrutu u kojoj je poginulo najmanje 100, a povređeno više od 4.000 ljudi, izazvalo je veštačko đubrivo zaplenjeno sa ruskog teretnog broda pre šest godina, preneli su libanski mediji navodeći da je bez krova nad glavom u Bejrutu u ovom trenutku oko 300.000 ljudi!

Razorna eksplozija uništiala je veliki broj kuća i stanova, a šteta, prema prvim procenama, premašuje tri milijarde dolara!

Sada je, po svemu sudeći, otkrivno kako je došlo do eksplozije. Naime, ruski brod "Rhosus" pristao je u luku u Bejrutu pre šest godina zbog kvara, a bio je na putu za Afriku sa 2.750 tona đubriva na bazi amonijevog nitrata, objavila je libanska medijska kuća LBCI, ne otkrivajući u čijem je vlasništvu spomenuti brod.

 

 


Ruska medijska grupacija RBC javlja da je brod, koji je plovio iz gruzijske luke Batumi za Mozambik, u vlasništvu ruskog državljanina Igora Grečuškina, sa prebivalištem na Kipru.

Kako se navodi, nakon što je "Rhosus" pristao zbog kvara, Grečuškin je napustio brod, a da nije isplatio posadu, tvrdi RBC, pozivajući se na članove posade.

Prema LBC-iju, opasni teret je potom iskrcan u skladište gde je ostao godinama, prenosi portal Index.

 

 

Sada je objavljeno da su radnici zavarivali rupu na skladištu kako bi sprečili krađu što je najpre izazvalo požar koji se proširio i dim je bio vidljiv u celom Bejrutu. 

Na lice mesta su izašli vatrogasci koji su gasili požar, ali su se u jednom trenutku stvorili uslovi za eksploziju celokupnog skladišta što je zabeležilo više desetina građana svojim kamerama i telefonima.

Vazdušni udar posle eksplozije polomio je prozore na većini zgrada u širem centru Bejruta, odnosno u području oko luke, a osetio se i na 240 kilometara udaljenom Kipru, u Limasolu, koji more deli od Bejruta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija