• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.08.2020

10:21

AMBASADOR SRBIJE O EKSPLOZIJI U BEJRUTU: U prvom trenutku su pomislili da ih je napao Izrael!

Vesti

AMBASADOR SRBIJE O EKSPLOZIJI U BEJRUTU: U prvom trenutku su pomislili da ih je napao Izrael!

Podeli vest

Među povređenima i poginulima u eksploziji u Bejrutu nema državljana Srbije, izjavio je danas ambasador Srbije u Libanu Emir Elfić, dodajući da je ambasada u kontaktu sa svim srpskim državljanima, koji su u njoj evidentirani

Opisujući za TV Prva situaciju u Bejrutu, Elfić je rekao da od jutros u centralnom delu grada, gde je načinjena najveća materijalna šteta, nema struje, a postoje i problemi sa snadbevanjem vodom.

Što se tiče šireg dela grada i predgrađa Bejruta, kako je dodao, nema infastrukturnih problema i nije bilo velikih oštećenja.

On je dodao da je na dan eksplozije bio kod kuće s porodicom i spremao se da krene u grad.

"Imao sam nešto zakazano u 7.00 kada je došlo do ogromne eksplozije. U samom trenutku niko nije znao šta se desilo. Izašao sam na teresu, a policija je bila ispred zgrade i govorila mi da uđem unutra. Smatrali su da su bačene bombe na nekoliko lokacija", naveo je Elfić.

Istakao je da se prvo mislilo da je došlo do terorističkog napada, ali su mediji preneli da je reč o eksploziji u bejrutskoj luci, koji se nalazi u centru grada.

Ambasador je naglasio da je u eksploziji poginulo 135 osoba i da se očekuje da će taj broj rasti.



"Akcije spasavanja i dalje traju, broj povređenih se popeo na 5.000, urađene su prve procene štete i procenjuje se da šteta nehe biti manja od pet milijardi dolara", istakao je ambasador.

On je dodao da je vanredno stanje proglaseno na dve nedelje, ali samo za Bejrut.

"Vojska je preuzela kontrolu da bi se izvršile sve analize i istražilo šta se desilo", rekao je ambasador.

On je dodao da su prvobitno postojale spekulacije da je reč o napadu koji je izvršio Izrael pošto postoje povećane tenzije u odnosima s tom zemljom.

Međutim, istakao je, ministar unutrašnjih poslova Libana odbacio je te spekulacije, kao i one da je došlo do sabotaže u postrojenju gde je uskladišten amonijum nitrat od 2014. godine.

On je naveo da se pokazalo da nije bilo sabotaže, već da se radi o ljudskom nemaru, i istakao da je vlada donela odluku da se svi nadležni u luci stave u kući pritvor.

Istraga je u toku, a zvanični izveštaji još nisu objavljeni, dodao je Elfić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija