• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Index.hr

11.08.2020

13:20

KOME SMETA PUTINOVA VAKCINA?! Šokantno saopštenje SZO, evo šta su imali da kažu posle vesti da Rusi registruju vakcinu protiv korone!

Vesti

KOME SMETA PUTINOVA VAKCINA?! Šokantno saopštenje SZO, evo šta su imali da kažu posle vesti da Rusi registruju vakcinu protiv korone!

Podeli vest

Svetska zdravstvena organizacija (WHO) pozvala je pre nekoliko dana Rusiju da sledi međunarodne smernice u proizvodnji vakcina protiv Kovida-19, nakon što je ta zemlja rekla da će početi s vakcinacijom stanovništva protiv koronavirusa u oktobru

 

"Ponekad pojedinačni istraživači tvrde da su nešto pronašli, što je naravno izvanredna novost", rekao je portparol SZO Kristijan Lindmajer novinarima.

"Ali između pronalaska ili indicija da se poseduje vakcina koja deluje, i vakcine koja je prošla sve faze je velika razlika", dodao je.

 

 

PUTIN NAPRAVIO VAKCINU KOJA ĆE SPASITI PLANETU, a njeno ime i simbolika će vas oduševiti

Danas se, pošto je Rusija i zvanično objavila da je registrovala vakcinu, oglasio portparol SZO Tarik Jašarević, rekavši da SZO i zdravstvene vlasti Rusije razgovaraju o mogućoj prekvalifikaciji odobrene ruske vakcine protiv Kovida-19 za ovu organizaciju.

"U bliskom smo kontaktu sa zdravstvenim vlastima Rsuije i u toku je diskusija o mogućoj prekvalifikaciji vakcine za SZO. Prekvalifikacija bilo koje vakcine obuhvata rigorozne provere i proučavanje svih neophodnih podataka o bezbednosti i efikasnosti", rekao je Jašarević na konferenciji za novinare u Ženevi. 

Podsetimo, ruska vakcina nije na SZO listi od šest vakcina koje su došle do treće faze kliničkih ispitivanja.

Ruske zdravstvene institucije objavile su u subotu da se pripremaju da počnu masovnu vakcinaciju protiv koronavirusa u oktobru.

 

 

Ministar zdravstva Mihail Muraško je kazao da će lekari i profesori biti prvi koji će primiti vakcinu , a potom postupno i ostatak stanovništva.

Dodao je da je kliničko ispitivanje razvijeno u Rusiji dovršeno i da je u pripremi njegovo odobrenje.

"Planiramo sveobuhvatniju vakcinaciju za oktobar", kazao je.

Dosad Rusija nije dala naučne podatke o toj vakcini na nezavisnu evaluaciju.

Istraživački institut za epidemiologiju i mikrobiologiju Gamaleja u Moskvi već je u maju objavio da je razvio vakcinu, za koju kaže da stvara imunitet na koronavirus bez negativnih popratnih pojava.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija