• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

12.08.2020

09:30

LOBISTI PUCAJU PO ŠAVOVIMA ZBOG RUSKE VAKCINE! Američki ekspert: Sumnjam da je efektivna, njihova vakcina zaostaje za našom! (VIDEO)

Vesti

LOBISTI PUCAJU PO ŠAVOVIMA ZBOG RUSKE VAKCINE! Američki ekspert: Sumnjam da je efektivna, njihova vakcina zaostaje za našom! (VIDEO)

Podeli vest

Glavni američki specijalista za infektivne bolesti Entoni Fauči tvrdi da bi oni mogli da predstave nekoliko varijanata sopstvene vakcine odjednom – i to već sledeće nedelje, ali da nisu sigurni u njihovu efikasnost i bezbednost, i sumnja da je Rusija ispravno testirala svoju vakcinu

- Imati vakcinu i dokazati da je vakcina bezbedna i efikasna su dve različite stvari. Mi imamo šest ili više vakcina i, da smo hteli da rizikujemo i povredimo ogroman broj ljudi i damo im nešto što ne pomaže, mogli smo to da počnemo da radimo sledeće nedelje, da hoćemo - odgovorio je Fauči na pitanje časopisa "Nacionalna geografija" da li Rusija zaista ima vakcinu protiv virusa korona.

- Zbog toga se nadam da su se Rusi zaista potpuno uverili da je vakcina bezbedna i efikasna. Veoma sumnjam da su oni to učinili - dodao je direktor Nacionalnog instituta za alergijske i infektivne bolesti SAD.

Ruska vakcina zaostaje za američkom

Sa svoje strane, savetnica američkog predsednika Kelijan Konvej smatra da je ruska vakcina prošla suviše malo ispitivanja i da zaostaje za američkim razvojima vakcina.

- Zato su američki standardi mnogo stroži. Standarde u našoj zemlji postavlja Federalna uprava za lekove i, koliko ja shvatam iz ruske objave, oni su veoma daleko od nas. Mi imamo šest potencijalnih vakcina u trećoj fazi (razvoja), a oni, sudeći po svemu, nisu ni stigli do toga - rekla je Konvejova za "Foks njuz".

Konvejova je objasnila da se dve od potencijalnih šest vakcina u Sjedinjenim Američkim Državama nalaze u završnoj fazi i da će „već narednih nekoliko meseci imati nekoliko stotina miliona doza vakcine“.

Prva vakcina protiv kovida

Ministarstvo zdravlja Rusije registrovalo je u utorak prvu na svetu vakcinu za prevenciju nove koronavirusne infekcije kovid 19, koju je razvio Naučni institut „Gamaleja“ zajedno sa ruskim Fondom za direktne investicije.

Vakcina je nazvana "Sputnik V". Ministar zdravlja Rusije Mihail Muraško saopštio je da će se vakcina proizvoditi na dva mesta – u centru "Gamaleja" i u kompaniji "Binofarm". Predsednik Rusije Vladimir Putin istakao je da je vakcina prošla sve neophodne testove i da formira stabilan imunitet.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zoki

pre 3 godine

I Amerikanci ne uzeše 1 000 milijardi za vakcinu .

Istina

pre 3 godine

Ruska vakcina je efektivna u suzbijanju korone, a ne u depopulaciji svetskog stanovništva. Eto u tome se rezlikuje od američke vakcine kad je efektivnost u pitanju

zoki

pre 3 godine

Ali kad Amerikanci puste drugi virus , biće brži od Rusa i uzeće 2 000 milijardi za vakcinu . Eto

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Poslednji pozdrav: Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković
Društvo

Poslednji pozdrav: Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković

Zastavnik Mijodrag Tošković, pripadnik 72. brigade za specijalne operacije koji je stradao prilikom realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu kanala Dunav-Tisa-Dunav, sahranjen je danas uz vojne počasti u Staroj Pazovi.

18.04.2024

17:58

Skandal u školi u Tutinu! Nastavnik trdi da ga napao kolega: Psovao mu majku i pretio!
Društvo

Skandal u školi u Tutinu! Nastavnik trdi da ga napao kolega: Psovao mu majku i pretio!

"Pomoćnik direktora me je prvo snažno udario ramenom u grudni koš, da bi me kasnije ponovo napao, uhvatio me za revere i gurnuo na vrata tom silinom da ih je otvorio", priča Denis Šabanović, nastavnik srpskog i bosanskog jezika u srednjoj Tehničkoj školi u Tutinu koji je nastavnika i pomoćnika direktora Imera Ademovića optužio da ga je, prvo verbalno, a onda fizički napao posle redovne sednice Nastavničkog veća.

18.04.2024

17:47

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija