• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.08.2020

11:00

KORONOM ZARAŽENO VIŠE OD 20 MILIONA, LATINSKA AMERIKA ŽARIŠTE! Argentina pretekla Italiju po broju obolelih, u Meksiku skoro 54.000 umrlih!

Vesti

KORONOM ZARAŽENO VIŠE OD 20 MILIONA, LATINSKA AMERIKA ŽARIŠTE! Argentina pretekla Italiju po broju obolelih, u Meksiku skoro 54.000 umrlih!

Podeli vest

Prema poslednjim podacima sa sajta Worldometers u svetu je ovolelo 20.526.000, a preminulo je 745.971 osoba. Istovremeno je izlečeno gotovo 13 i po miliona ljudi

U Sjedinjenim Državama je registrovano više od 40.500 novih slučajeva korona virusa, čime je ukupan broj zaraženih premašio pet miliona, saopštio je u utorak američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti.

 

Za 24 sata preminulo je 565 pacijenata, a od početka pandemije 162.407, prenosi Rojters.

Iz CDC podsećaju da njihovi podaci ne moraju da se poklapaju sa podacima koje prijave države pojedinačno.

MEKSIKO: Blizu pola miliona zaraženih i skoro 54.000 umrlih

Meksičko ministarstvo zdravlja saopštilo je da je u toj zemlji potvrđeno 6.686 novih slučajeva korona virusa, a da je od COVID-19 umrlo još 926 ljudi.

Ukupan broj inficiranih u toj zemlji dostigao je 492.522, a od početka pandemije umrlo je 53.929 ljudi, navodi Rojters.

Meksiko je po broju potvrđenih slučajeva korona virusa na šestom mestu u svetu, a po broju umrlih je treći, posle SAD i Brazila.

Vlada je saopštila da je pravi broj zaraženih ljudi verovatno značajno veći od broja potvrđenih slučajeva.

BRAZIL: Preminulo više od 1.200 ljudi, zaraženo još 52.000

U Brazilu je u poslednja 24 sata registrovano 1.274 preminulih od posledica zaraze kovidom-19 i 52.160 novih slučajeva zaraze.

U zemlji koja je na drugom mestu i po broju obolelih i po broju žrtava korona virusa na svetu, ukupno je umrlo 103.026 obolelih, saopštilo je ministarstvo zdravlja, prenosi agencija Rojters.

Ukupno je zaraženo korona virusom više od tri miliona ljudi.

ARGENTINA: Pretekla Italiju po broju zaraženih, više od 5.000 umrlo

U Argentini su potvrđena 7.043 nova slučaja COVID-19, a ukupan broj inficiranih je 260.911.

Argentina je tako pretekla Italiju po broju inficiranih korona virusom. Broj umrlih u Argentini dostigao je 5.004, prenosi Rojters podatke argentinske vlade.

Glavni grad Buenos Ajres, iako je u karantinu, ima najviše inficiranih korona virusom.

U Argentini broj zaraženih poslednjih sedmica raste. Zemlja je uvela karantin još 20. marta, ali su u pojedinim delovima ograničenja ublažena.

KOLUMBIJA: Broj inficiranih prešao 400.000

U Kolumbiji je potvrđeno 12.830 novih slučajeva korona virusa, a ukupan broj zaraženih je 410.453, pokazuju podaci ministarstva zdravlja te zemlje.

Od COVID-19 umrla je još 321 osoba, čime je ukupan broj smrtnih slučajeva od početka pandemije dostigao 13.475, prenosi CNN.

Glavni grad Bogota i dalje je najveće žarište sa 141.994 slučaja infekcije korona virusom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija