• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

12.08.2020

18:23

RUSKA VAKCINA DRASTIČNO OBORILA CENE ZLATA I SREBRA! Na koroni su zgrtali milione, sad će sve da se promeni! MOSKVI OVO NEĆE OPROSTITI!

Vesti

RUSKA VAKCINA DRASTIČNO OBORILA CENE ZLATA I SREBRA! Na koroni su zgrtali milione, sad će sve da se promeni! MOSKVI OVO NEĆE OPROSTITI!

Podeli vest

Cene plemenitih metala zabeležile su drastičan pad na azijskim tržištima. Ovo se desilo usled oporavka apetita za rizikom nakon ohrabrujućih ekonomskih podataka i nada u novi američki paket ekonomskih podsticaja, koji je pogurao indeks S&P500 blizu rekordnih nivoa

Cena zlata na spot trgovanju pala je za čak 5,2 odsto, na 1.921,50 dolara po unci, što je najveći jednodnevni pad u sedam godina i daleko ispod rekordnog nivoa zabeleženog u petak od 2.072,50 dolara, izveštava Rojters.

Oštar pad vrednosti registrovali su i drugi plemeniti metali, pri čemu je srebro potonulo za čak 13,8 procenata, najviše u jednom danu od oktobra 2008. Na zatvaranju trgovanja cena srebra je bila u padu za 13,4 odsto, na 25,24 dolara po unci.

Vrednost platine je pala za 4,7 procenata, na 940,08 dolara, a u istom procentu je pala i cena paladijuma na 2.116,33 dolara po unci.

UMESTO ŠTO ŠETATE ULICAMA, NAĐITE POSAO! Lukašenko poslao JASNU PORUKU demonstrantima!

- Ovo je mali udar. Nismo mogli da ignorišemo udarne medijske naslove o potencijalnoj ruskoj vakcini, tako da se optimizam investitora za ulaganja u kompanijske akcije samo nastavio - izjavio je Edvard Moja, viši tržišni analitičar u brokerskoj kući Oanda.

Na američkom terminskom tržištu cena zlata je jutros pala za 4,6 procenata, na 1.946,30 dolara za uncu.

Foto: Ap/Fotoilustracija

Bolji od očekivanih ekonomskih podataka u SAD uticali su na ubrzanje rasprodaja žutog metala, kaže Edvard Mora, ali dodaje da su izgledi za zlato i dalje snažni.

(VIDEO) MASKE ĆEMO NOSITI JOŠ DUGO, NA TO MORAMO DA BUDEMO SPREMNI! Kisić Tepavčević: SVI SMO OSETLJIVI, ne sme biti opuštanja!

Proizvođačke cene u SAD su porasle više nego što se očekivalo u julu, a opšti indeks S&P na Volstritu se primakao rekordnom maksimumu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marko

pre 3 godine

Dali je Srbija kao prijatelj Rusije već narućila vakcinu?jao jao

bora

pre 3 godine

Pa ovo ce najvise da pogodi bas Ruse, oni prodaju najvise zlata na azijskom trzistu.....ispade sami sebe sredili..........

Cole5

pre 3 godine

malo si pobrkao loncice. oni su ga prodali po velikim cenama sad su oborili cenu i to isto zlato otkupice po nizim cenama . sad razmisli ko je na dobitku... uovoj predigri bioloskog rata ko brze napravi vakcinu bice pokazatelj ko moze brze proizvesti vakcinu za bilo koje biolosko oruzje i tako biti u prednosti u odnosu na druge...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija