• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Webtribune

13.08.2020

19:40

NAJSTRAŠNIJA MORA SAD SE UPRAVO OBISTINJUJE! Rusija i Kina dolar "odvezuju" od zlatne podloge! AMERI ĆE SE OD OVOG TEŠKO OPORAVITI!

Vesti

NAJSTRAŠNIJA MORA SAD SE UPRAVO OBISTINJUJE! Rusija i Kina dolar "odvezuju" od zlatne podloge! AMERI ĆE SE OD OVOG TEŠKO OPORAVITI!

Podeli vest

Analitičari kineske publikacije BWC primetili su aktivnost ruskog rukovodstva u dedolarizaciji svetske ekonomije

Sklone da uvek deluju sa položaja snage, Sjedinjene Države ne nameravaju da sebi uskraćuju zadovoljstvo izvršavanjem zadatih zadataka zastrašivanjem pojedinih država svojim ekonomskim sankcijama.

Međutim, vreme prolazi, a takva politika donosi Vašingtonu sve manje i manje dividende. Upečatljiv primer je Severni tok 2, koji ni Moskva ni Berlin ne nameravaju da napuste, uprkos pritisku Sjedinjenih Država.

Takvo ponašanje Rusije verovatno nikoga neće iznenaditi, ali Evropa nije navikla na činjenicu da Amerika kao partner i saveznik dozvoljava sebi da deluje na takav način sa pozicija sile.

S tim u vezi, sasvim je logično da je nemačko rukovodstvo najavilo vraćanje zlata uskladištenog u SAD. Prvi zahtev Nemačke iz nepoznatog razloga blokiralo je američko rukovodstvo, ali Nemci se neće povući, odlučni su da vrate svo zlato do kraja ove godine. Ako Berlin uspe, ekonomija Sjedinjenih Država dobiće značajan udarac.

A ako je novost za Nemačku da deluje na taj način, onda je Rusija već postala prilično vešta u tome.

Politika dedolarizacije, pod kojom Moskva odustaje od američke nacionalne valute u korist drugih sredstava u transakcijama, daje dobar rezultat.

ITALIJANSKI LEKARI ODALI PRIZNANJE SRBIJI U BORBI PROTIV KORONE! Videli smo savršenu organizaciju i optimalno korišćenje resursa, koji daleko prevazilaze iskustva u Italiji!

Naročito, kupovina zlata i upotreba juana prilikom zaključivanja višemilionskih sporazuma ne samo da ojačavaju ekonomski temelj Ruske Federacije, već i negativno utiču na položaj dolara.

Vredi napomenuti da je Rusija 2019. godine smanjila svoje depozite u dolarima za 1,01 milijardi. Istovremeno, udeo kineske valute u monetarnim rezervama zemlje povećan je 14 puta.

Ogromnu ulogu igra činjenica da je Moskva u poslednje dve godine bila jedan od ključnih igrača na svetskom tržištu plemenitih metala. Prema PolitRussia, "zlatna planina" Ruske Federacije sposobna je da neutrališe rizike od 100 milijardi dolara.

OVO JE NAJVAŽNIJA VEST ZA VOJSKU SRBIJE, Inžinjerija obnovljena, sada je u rangu najjačih na svetu, POPLAVE, POTRESI, KATASTROFE SAD MOGU DA....

Ruske vlasti ne nameravaju da se zaustave na tome. Trenutno su Moskva i Peking u tesnim pregovorima oko stvaranja sopstvenog sistema trgovine žutim metalom u lokalnim valutama i nove baze za fizičko zlato.

Kada ovaj plan bude realizovan Rusija i Kina će zaustaviti dolar i odvezaće ga od zlatne podloge. Ovaj udarac američkoj nacionalnoj valuti poguban i teško da će se posle toga oporaviti.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Brnabić: Rezolucija o Srebrenici nametanje najteže kvalifikacije Srbiji i narodu, ali to neće oslabiti Vučića - narod vidi koliko se bori!
Politika

Brnabić: Rezolucija o Srebrenici nametanje najteže kvalifikacije Srbiji i narodu, ali to neće oslabiti Vučića - narod vidi koliko se bori!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić rekla je danas da se sve što se dešava sa nasilnim guranjem tzv. Kosova u Savet Evrope i rezolucije o genocidu u Srebrenici, nameće čitavoj Srbiji i srpskom narodu a da u tome deo opozicije vidi "šansu i sreću" samo zato što misle da će time oslabiti predsednika Aleksandra Vučića.

24.04.2024

12:17

Udruženi pritisak! Kandićeva seje zlo sa ekstremistima iz BiH! Prljava kampanja za rezoluciju o Srebrenici!
Politika

Udruženi pritisak! Kandićeva seje zlo sa ekstremistima iz BiH! Prljava kampanja za rezoluciju o Srebrenici!

Društvo za ugrožene narode, Memorijalni centar Srebrenica i Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji, čiji je osnivač Nataša Kandić, u pismu upućenom svim državama članicama Ujedinjenih nacija pozivaju sve ambasadore zemalja članica UN da glasaju za podršku sramnoj rezoluciji Generalne skupštine kojom bi se, kako se navodi, "11. juli proglasio Međunarodnim danom sećanja na genocid u Srebrenici 1995. godine".

24.04.2024

12:11

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija