• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

15.08.2020

11:25

"GAJIMO VELIKU NADU DA ĆE AMERIKA PROPASTI"Amerika brutalno ponižena u Savetu bezbednosti, Iran joj se podsmeva!

Vesti

"GAJIMO VELIKU NADU DA ĆE AMERIKA PROPASTI"Amerika brutalno ponižena u Savetu bezbednosti, Iran joj se podsmeva!

Podeli vest

Iran proslavlja veliku pobedu nakon debakla SAD u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija pošto nije prošla rezolucija Vašingtona da se Teheranu produži embargo na oružje

Tokom glasanja u petak u Savetu bezbednosti, Amerika je dobila podršku samo Domikanske Republike za rezoluciju kojom bi se produžio embargo na oružje Iranu. Americi je bilo neophodno minimum devet glasova za usajanje rezolucije.

Jedanaest članica, od ukupno petnaest, uključujući Francusku, Nemačku i Veliku Britaniju, bilo je suzdržano.

- Za 75 godina koliko postoje Ujedinjene Nacije, Amerika nikada nije bila usamljenija - pohvalio se potparol ministra inostranih poslova Abas Musavi.

 

 

- I pored svih poseta, pritiska, i ucena, Amerika je uspela da ubedi samo jednu malu zemlju da glasa za njih - dodao je Musavi.

Predsednik Irana Hasan Rohani pretio je da će, ukoliko SB UN usvoji rezoluciju, njihov odgovor biti snažan. Međutim, sada ceo Iran proslavlja američki neuspeh kao svoju veliku diplomatsku pobedu.

- Gajimo velike nade da će Amerika propasti - Rekao je Rohani za državnu televiziju pre glasanja, dodajući: "Nadamo se da će Amerika kroz svoj neuspeh videti koliko je usamljena."

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija