• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti.rs

18.08.2020

07:15

KAKO UNIŠTITI S 400, SAD I IZRAEL TRAŽE NAČIN ZA BORBU PROTIV RUSKOG PVO SISTEMA! Ako je F-35 najbolja opcija, piši propalo!

Vesti

KAKO UNIŠTITI S 400, SAD I IZRAEL TRAŽE NAČIN ZA BORBU PROTIV RUSKOG PVO SISTEMA! Ako je F-35 najbolja opcija, piši propalo!

Podeli vest

Sjedinjene Američke Države i Izrael pripremaju se za scenario po kome bi Rusija mogla da proda Iranu protivvazdušne raketne sisteme S-400 "Trijumf", piše portal "Brejking difens"

Portal navodi da je bi Teheran mogao da kupi ruske sisteme u slučaju da mu se ukine embargo na kupovinu oružja.

Autori članka podsećaju da su ranije američka i izraelska vojska izvele zajedničke vojne vežbe čiji je cilj bio odrađivanje neutralizacije sistema za protivvazdušnu odbranu i vazduhoplovstvo uz pomoć lovaca pete generacije F-35. Napominje se da se slična taktika može primeniti i u slučaju borbe protiv sistema S-400.

"Brejking difens" naglašava da je Teheran 2019. godine već pokušao da pregovara sa Moskvom o kupovini „Trijumfa", ali je tada odbijen. Međutim, analitičari smatraju da postoji sve veća mogućnost za ukidanje embarga Iranu, a istovremeno se može pojačati saradnja dveju zemalja u vojnoj oblasti. 

Iranske vlasti su prošle godine navele da postoji mogućnost nabavke S-400. Pri tome je Federalna služba za vojno-tehničku saradnju Rusije isticala da je Rusija spremna da isporuči ove sisteme, ali da do tada Teheran nije podnosio nikakav zahtev za njihovu nabavku.

Podsetimo, avion F-35, makar tako smatraju vojni stručnjaci, lope bi prošao u okršaju sa S-400. Ruski PVO Sistem naoružan je raketama tipa 40N6. 

Prema zvaničnim podacima, domet uništenja je do 380 kilometara, visina na kojoj može pogoditi metu je do 35 kilometara, a prosečna brzina je 1.190 m/s). To znači da bi F-35 mogao biti oboren i pre nego što ti avioni stignu do linije primene svojih raketnih sistema. 

BONUS VIDEO:

KINESKI DRONOVI U SASTAVU SRPSKE VOJSKE! RV i PVO ojačane za šest bespilotnih letelica!

STASAVAJU NOVI KADROVI SRPSKIH ODBRAMBENIH SNAGA! Vojno školstvo uspešno se prilagođava svim izazovima

LAZAR 3 JE NAŠE ČEDO I NAŠE ČUDO! Ovo je novo borbeno vozilo Vojske Srbije


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pera

pre 3 godine

Posle ubistva kenedija jevrei potpuno kontrolisu ameriku i ovakvim akcijama kradu tehnologiju

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija