• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

20.08.2020

12:19

VENECUELA PODRŽALA BELORUSIJU! Areas: Napadi na naše zemlje po istom scenariju!

Vesti

VENECUELA PODRŽALA BELORUSIJU! Areas: Napadi na naše zemlje po istom scenariju!

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Venecuele Horhe Areasa izrazio je podršku Belorusiji, rekavši da se zemlje suočavaju sa sličnim napadima

- Belorusija i Venecuela se suočavaju sa sličnim napadima koji se odvijaju prema istom scenariju - rekao je Areasa za vreme ceremonije dodele ordena beloruskom ambasadoru Olegu Paferovu.

ZAHAROVA RASKRINKALA ZAVERU ZAPADA U BELORUSIJI! Portparolka ruskog MIP prezentovala i dokaze za tu tvrdnju!

LUKAŠENKO NA METI VLADARA SVETA, OTKRIO JE NEŠTO ŠTO NIJE SMEO! Protesti u Minsku nemaju veze sa izborima, STVAR JE MNOGO OZBILJNIJA!

Šef venecuelanske diplomatije je potvrdio „podršku vlade i predsednika Venecuele u ova teška vremena“.

Politička kriza u Venecueli traje od 2013. godine, nakon smrti predsednika zemlje Uga Čaveza.

Foto: Reuters

Predsednički izbori u Venecueli održani su 2018. godine, a rezultate izbora nisu priznale mnoge zemlje. U januaru prošle godine u Venecueli su počeli masovni protesti nakon što je predsednik Venecuele Nikolas Maduro položio zakletvu. Njegova ovlašćenja je priznao niz zemalja, među kojima i Rusija. Za privremenog predsednika zemlje proglasio se Huan Gvaido.

Protesti u Belorusiji

U Belorusiji već više od nedelju dana traju masovni protesti protiv rezultata predsedničkih izbora 9. avgusta na kojima je pobedio aktuelni šef države Aleksandar Lukašenko. Prema rezultatima koje je utvrdila CIK, 80,1 odsto birača glasalo je za Lukašenka, a 10,12 odsto – za njegovog glavnog protivnika Svetlanu Tihanovsku.

Opozicija ne priznaje rezultate izbora i smatra da je pobedila Tihanovska. Prvih dana protesta, snage bezbednosti su za razbijanje demonstranata koristile vodene topove, suzavac, šok-bombe i gumene metke. Kasnije je policija prekinula da rasteruje demonstrante i primenjuje silu. Tokom protesta privedeno je oko sedam hiljada demonstranata, a hospitalizovano nekoliko stotina ljudi, među kojima i pripadnici policije. Poginule su tri osobe. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija