• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Telegraf

25.08.2020

09:13

(POTRESAN VIDEO) MORSKA STRUJA ODNELA DEVOJČICU (4) NA PUČINU! U panici dozivala majku a onda zanemela od šoka!

Vesti

(POTRESAN VIDEO) MORSKA STRUJA ODNELA DEVOJČICU (4) NA PUČINU! U panici dozivala majku a onda zanemela od šoka!

Podeli vest

Jaka morska struja odnela je danas devojčicu (4) koja se kupala na plaži u Antiriju na zapadu Grčke. Dok su spasioci utrčali u vodu dete je otplutalo na više od 100 metara od plaže

Potresna scena odigrala juče oko podneva. Devojčicu je, naime, majka stavila na dušek u obliku jednoroga kako bi mogla da se brčka u plićaku. Majka je na kratko okrenula glavu, a dušek su zahvatile jake struje i dete počele da nose ka pučini. U trenutku kada je devojčica počela da doziva mamu već je bila desetinama metara daleko, a majka je za to vreme uspaničeno tražila u vodi.

Dok su spasioci utrčali u vodu dušek i dete su već bili na oko sto metara od obale. 

Srećom, odmah su pozvali luku kako bi se izdalo upozorenje Obalskoj straži i brodovima da krenu u potragu za detetom. Preplašenu devojčicu koja je urlala, a potom zanemela od šoka ugledali su putnici trajekta na nekih 500 metara od obale. Srećom, trajekt nije išao brzo jer se približavao luci.

- Prilazili smo luci Antirio kada je preko radija stigao poziv u pomoć. Javili su nam da je struja odnela dete na pučinu. Nisam ni znao da je u pitanju tako malo dete - rekao je Grigoris Karnezis, kapetan trajekta koji je izvukao devojčicu iz vode.

On je odmah odlučio da krene trajektom u potragu, a srećom, putnici su već ugledali dete. Usledila je veoma opasna akcija spasavanja, s obzirom na to da je dete plutalo na dušeku u obliku jednoroga, koji je malo veći talas svakog trenutka mogao da prevrne. Vešti kapetan je nekako uspeo da joj se približi trajektom bez posledica i da dete izvuče iz vode.

- Malecka je bila sleđena od straha. Gledao sam kako da joj priđem, struja je bila previše jaka. Svakog trenutka je mogla da podleti pod trajekt - priča Grigoris.

Dete je počelo da vrišti kada je ugledalo trajekt da joj se približava.

- Da li se uplašila ili je to bio način da dozove pomoć, ne znam. Ali vrištala je koliko je grlo nosi. Čim smo je izvukli iz vode počeli smo da je mazimo i da se šalimo sa njom kako bismo je primirili. Srećom da je dete nepovređeno, ne smem ni da zamislim šta je sve moglo da joj se dogodi - priča kapetan.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija