• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

25.08.2020

16:07

OSVETA ZA GENERALA! Sirijski i ruski vojnici likvidirali više od 300 terorista!

Vesti

OSVETA ZA GENERALA! Sirijski i ruski vojnici likvidirali više od 300 terorista!

Podeli vest

Avijacija Rusije i Sirije, uz podršku artiljerije i specijalnih snaga, u periodu od 18. do 24. avgusta likvidirala je u oblasti Sirijske pustinje 327 militanata, koji su umešani u ubistvo ruskog vojnog savetnika, stradalog 18. avgusta, saopštio je predstavnik ruskih snaga u Siriji

Avijacija Rusije i Sirije, uz podršku artiljerije i specijalnih snaga, u periodu od 18. do 24. avgusta likvidirala je u oblasti Sirijske pustinje 327 militanata, koji su umešani u ubistvo ruskog vojnog savetnika, stradalog 18. avgusta, saopštio je predstavnik ruskih snaga u Siriji.

TURSKI MILITANTI NAPALI RUSKI KONVOJ U SIRIJI! Hvalili se slikama na društvenim mrežama, očekuje se žestok odgovor! (FOTO)

LUKAŠENKO NIŠTA NE PREPUŠTA SLUČAJU! Pojačana zaštita zapadnih granica, avioni i dronovi sve prate!

- U periodu od 18/. do 24. avgusta, uz neposredno učešće ruskih vojnih savetnika, vladine snage Sirije pripremile su i sprovele operaciju velikih razmera u cilju likvidiranja militanata. Napadima avijacije Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije i Vazduhoplovnih snaga Sirije, artiljerijskom paljbom i akcijama specijalnih izviđačkih grupa u oblasti 'bele pustinje' likvidirano je 327 militanata, uništena su 134 skloništa, 17 izviđačnica, sedam skladišta materijala i pet podzemnih skladišta municije i oružja - saopštio je ruski vojnik.

On je dodao da je 18. avgusta ove godine od eksplozije improvizovane eksplozivne naprave koju su postavili teroristi iz te formacije poginuo ruski stariji vojni savetnik, general-major Vjačeslav Gladkih.

Militanti pod pokroviteljstvom američke vojske

Prema rečima ruskog vojnika, u oblasti Sirijske pustinje u centru zemlje poslednjeg meseca primećen je rast aktivnosti bandi i bivših pripadnika DAEŠ-a. Kako je rekao, većina militanata se pojavila u toj oblast nakon takozvane amnestije, koju je sprovela „autonomna administracija severoistoka Sirije“.

Bande DAEŠ-a popunjavaju se u Sirijskoj pustinji militantima koji su pripremljeni na teritorijama oblasti El Tanf i severnim oblastima Sirije – zonama koje su okupirale SAD.  

- Sabotirajući saobraćajne komunikacije i objekte naftne i gasne industrije u Siriji, napadajući patrole i položaje sirijske armije, militanti destabilizuju situaciju u regionu - rekao je predstavnik ruskih snaga.

On je takođe istakao da militanti svojim postupcima urušavaju proces socijalno-ekonomskog obnavljanja Sirije i uspostavljanja odnosa lokalnih arapskih plemena sa Damaskom.

- Takva situacija je prvenstveno od koristi Americi i omogućava im da opravdaju svoje prisustvo na istoku Sirije. Kako bi se suprotstavili teroristima, vladine snage Sirije i Vazdušno-kosmičke snage Rusije usredsredile su svoje napore na otkrivanje maskiranih objekata militanata u 'beloj pustinji - istakao je ruski vojnik.

Kako je rekao, čišćenje „bele pustinje“ od preostalih terorista trajaće dok se ne likvidiraju sve oružane grupe koje su pod kontrolom SAD, a koje deluju na tom području.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17