• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

26.08.2020

12:01

POMPEO OPET NAPAO KINU, A ZATIM OTKRIO: Pravimo rakete da obuzdamo agresiju Rusije!

Vesti

POMPEO OPET NAPAO KINU, A ZATIM OTKRIO: Pravimo rakete da obuzdamo agresiju Rusije!

Podeli vest

Sjedinjene Američke Države nameravaju da naprave rakete srednjeg i kratkog dometa da bi "obuzdale agresiju" Rusije, izjavio je američki državni sekretar Majk Pompeo u govoru pred učesnicima predizbornog nacionalnog kongresa vladajuće Republikanske stranke

- Zahvaljujući američkom predsedniku Donaldu Trampu, NATO je danas postao jači. Ukrajina ima odbrambene sisteme naoružanja, a Amerika je napustila štetni sporazum, kako bi naša zemlja mogla da pravi rakete i time obuzdava rusku agresiju - izjavio je Pompeo, imajući u vidu rusko-američki Sporazum o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa, koji su SAD napustile u avgustu prošle godine.

MALI PRINC BELORUSIJE! Ko je Kolja, vanbračni Lukašenkov sin, od malih nogu je u društvu SVETSKIH LIDERA! (FOTO/VIDEO)

KIM DŽONG UN JE, IPAK, ŽIV! Zakazao hitan sastanak i naredio preuzimanje novih mera

Pored toga, šef američke diplomatije se ponovo obrušio na Kinu, kritikujući je što navodno nije preduzela adekvatne mere za sprečavanje širenja virusa korona. Istovremeno, Pompeo je uveren da Tramp štiti američke interese u odnosima s Kinom.

- Tramp je razotkrio agresiju Komunističke partije Kine - rekao je Pompeo.

Prema rečima Pompea „američki lider je pozvao Kinu na odgovornost za skrivanje kineskog virusa, njegovo širenje smrti i ekonomsko razaranje u Americi i po celom svetu“.

 

 

- I on neće stati dok pravda ne pobedi - izjavio je Pompeo i dodao da će Vašington izdejstvovati da "špijuni Komunističke partije Kine, koji se predstavljaju kao diplomate u Americi, dospeju iza rešetaka ili budu proterani u svoju zemlju".

On je podsetio da je američka administracija revidirala trgovinske sporazume sa Pekingom, koji su bili "smešno nepravedni" za Vašington i koji su ranije "probušili rupu" u američkoj ekonomiji.

Sporazum o likvidaciji raketa

Drugog avgusta prošle godine obustavljeno je važenje Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa.

Nakon toga je predsednik Rusije Vladimir Putin predložio uvođenje moratorijuma o razmeštanju raketa srednjeg i kratkog dometa i u Evropi i drugim oblastima. Svoj predlog je uputio vodećim evropskim i azijskim državama, kao i raznim međunarodnim organizacijama.

Rusija je više puta saopštavala da u potpunosti ispunjava sve uslove iz ovog Sporazuma. Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov je isticao da Moskva ima veoma ozbiljna pitanja za Vašington povodom ispunjavanja sporazuma od strane SAD.

BONUS VIDEO:

Ministarstvo odbrane ponosno na svoje vazduhoplovstvo snažnije nego ikada (Video)

SMISLILI I NAPRAVILI MAŠINU ZA MASKE! Radi bez kontakta (Video)


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

RUSIJI OVAKO NIKO NIJE PRETIO! Pompeo pobesneo: PLATIĆETE OGROMNU CENU!
Planeta

RUSIJI OVAKO NIKO NIJE PRETIO! Pompeo pobesneo: PLATIĆETE OGROMNU CENU!

Državni sekretar Sjedinjenih Američkih Država Majk Pompeo izjavio je da je obavestio ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova da će, kako je rekao, „biti plaćena ogromna cena“ ako se pokaže da su zveštaji obaveštajnih službi o tome da je Rusija ucenila glave američkih vojnika u okviru trupa u Avganistanu, tačni

13.08.2020

14:26

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija