• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Jutarnji

27.08.2020

10:55

MAJKA 55 DECE, PEVAČICA I POLITIČARKA - UHAPŠENA ZBOG UBISTVA MUŽA! Više od 6 puta pokušala da ga se "reši", uplela i decu! (VIDEO)

Vesti

MAJKA 55 DECE, PEVAČICA I POLITIČARKA - UHAPŠENA ZBOG UBISTVA MUŽA! Više od 6 puta pokušala da ga se "reši", uplela i decu! (VIDEO)

Podeli vest

Žena tvrdi da je njen suprug ubijen tokom pljačke i poriče umešanost u ubistvo

Brazilska policija optužila je zastupnicu u Kongresu i poznatu gospel pevačicu Flordelis da je organizovala ubistvo svog supruga, pastora, uz pomoć najmanje petero dece i unučadi.

Samo ova rečenica dovoljno je neobična da se osoba zapita je li istinita, ali kad se u priču uplete još njihovo 55 dece, što bioloških, što usvojenih, posete svingerskim klubovima i navodni višestruki pokušaji trovanja zbog porodičnih finansija, priča postaje sve bizarnija.

UHAPŠEN NAJTRAŽENIJI FBI BEGUNAC! Pobio ćerke jer im momci nisu bili muslimani! (FOTO)

JEZIVE SCENE, RAT NA ULICAMA AMERIKE! Tinejdžer ubio dvoje ljudi, građani oružjem brane imovinu (VIDEO)

Međutim, dajući izjavu za brazilsku TV mrežu Globo, načelnik policije Alan Duarte potvrdio je istinitost i okrivio Flordelis da je mozak operacije u navodnoj zaveri ubistva.

Požrtvovnost

- Istraga je pokazala da je gospođin imidž altruizma i pristojnosti bio samo trik za sticanje bogatstva i političke moći - rekao je Duarte.

Flordelis dos Santos de Souza (59) rođena je i odrasla u faveli Jakarežinjo u severnoj zoni Rio de Žanerja. Jakarežinjo je inače treća najveća favela u Riju. Nastala tokom industrijalizacije 1920-ih, danas ima više od 60 hiljada stanovnika koji žive na površini od 40 hektara.

Ovde je Flordelis detinjstvo provela, kao i sva deca u tim divljim brazilskim kvartovima, okružena siromaštvom, nasiljem, lošim zdravstvenim uslovima i nedostatkom obrazovanja. Tu je i započela svoju pevačku karijeru i upoznala svog budućeg supruga, pastora Andersona do Karmoa (42), ranih 1990-ih. Zajedno su osnovali Zajednicu evangelističke službe Flordelis i usvojili nekoliko desetina dece.

- Jednog me jutra probudila strašna buka ispred moje kuće u Jakarežinju. Kad smo moj suprug i ja otvorili vrata, bili smo zatečeni prizorom - ispred nas je bilo 37 tinejdžera i dece koji su bežali od ubistva na Central de Brazil, jednoj od glavnih železničkih stanica u Riju. Tako je započela moja priča o usvajanju - ispričala je Flordelis u intervjuu za lokalne novine 2015. godine.

Istorija njenih uspeha

Nakon što je stekla veliku popularnost u Brazilu kao gospel pevačica, 2018. godine odlučuje ući u politiku. Postaje članica Socijaldemokratske stranke (PSD) i na izborima za Kongres osvaja 197 hiljada glasova, što je najveći broj glasova u istoriji koje je žena osvojila u Riju.

Upravo ju je njen parlamentarni imunitet spasio od hapšenja kad je policija upala u njen dom. Flordelis je nekontrolirano jecala dok su istražitelji pretraživali njene stvari u potrazi za dokazima. Optužili su ukupno 11 osoba, uključujući dos Santos, koja bez odobrenja Kongresa ne može biti uhapšena. PSD je u službenoj izjavio rekao da će njeno članstvo u stranci biti obustavljeno i da će biti isključena iz stranke.

Poternice za hapšenje raspisane su za devetero optuženih, od čega su petero dos Santosina deca i jedna unuka.

Istražitelji tvrde da je Flavio dos Santos Rodrigez, njen biološki sin, ispalio 30 hitaca u svog očuha, i to pištoljem koji je kupio Lukas Cesar dos Santos, jedan od 51 usvojenih deteta.

Ubistvo se dogodilo u ranim jutarnjim satima 16. juna prošle godine ispred garaže porodične kuće u gradu Nitergiju, brazilske savezne države Rio de Žanerio. Prema policijskom izveštaju, 30 rupa od metaka pronađeno je uglavnom u predelu prepona i bedra, a nekoliko je hitaca ispaljeno u grudi i jedan u glavu.

Flordelis pak tvrdi da je njen suprug ubijen tokom pljačke i poriče umešanost u ubistvo. Prošlog meseca je na društvenim mrežama objavila fotografiju s putovanja nje i Andersona u Izrael, uz opis kako je gubitak supruga "ostavilo veliku prazninu" u njenom životu i da je "gotovo odustala od svega".

- Još uvijek sam zbunjena, deo mog sveta zauvek je nestao i deo mene je umro zajedno s tobom. Bol se meša s buntom, bilo je previše surovo to što su ti uradili i tražim snagu u Bogu i sećanjima za dalju borbu. Jako mi nedostaješ, volim te i iz mog srca nikad nećeš otići - napisala je pevačica.

Istražitelji su sada, uz detalje istrage koje su poslali Kongresu, zatražili da joj se poništi imunitet.

- Flordelis je optužena da je organizovala ubistvo, regrutovala nekoliko svoje odrasle dece da sudeluju u zločinu i pokušala sve prikazati kao oružanu pljačku - tvrde tužitelji.

Pakleni plan

Istražitelj Antonio Rikardo Lima Nunes dodao je kako je “zaključak istrage da je gospođa Souza isplanirala ovo kukavičko ubistvo”. Optužuju ju i da je, pre nego što je naredila deci da ga ubiju, pokušala najmanje šest puta da otruje svog supruga. Zavera je počela još u maju 2018. godine, kad su rođaci Andersonovu hranu tajno “začinjavali” arsenom.

Otkriveno je da je jedna njihova kći, Simone, na internetu tragala za informacijama o “cijanidu u hrani”. No, tvrdi da je to radila samo iz znatiželje i kako bi pomogla prijatelju čiji pas ima tumor.

Časopis Globo piše da je pastor u jednom trenutku saznao ili barem posumnjao da porodica planira da ga se reši jer je zapretio da će postaviti uređaje za prisluškivanje u sve telefone porodične kuće, zbog čega su počinitelji bili prisiljeni preći na korišćenje jednokratnih telefona.

Motiv “varvarskog zločina” je želja za dobijanjem moći nad zajedničkim prihodima, tvrde tužitelji. Karmo je novcem upravljao “strogom kontrolom”, što se Flordelis nije sviđalo. Navodno je došlo i do burne porodične svađe u kojoj je Anderson zabranio supruzi da daje “povlaščen tretman” najdražoj deci.

No, policija još uvijek nije sigurna u motive ubistva. Prošle su godine izašli s tvrdnjom kako sumnjaju da je ubijen zbog pastorove vanbračne izdaje. Brazilski mediji raspisali su se o raskalašenom životu koji je par vodio, dok su se u javnosti pretvarali da su savršeni porodični uzori.

Navodno je evangelički par često posećivao svingerski klub u zapadnom Riju, gde je poznata pjevačica više puta primećena kako pijana tetura.

Policija je prošle godine uhapsila dvojicu sinova, što znači da je oko 20 odsto porodice bilo umešano u pastorovo ubojstvo.

Operacija je nazvana "Luka 12", što je referenca na poglavlje iz novog zaveta u kojem Isus poručuje svojim učenicima: "Ne postoji ništa skriveno što se neće otkriti, ni tajno što se neće saznati. Ono što ste izgovorili u mraku, na svetlu će se čuti, a ono što ste šaputali u uho po skrovištima, propovedaće se s krovova”.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija