• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Novosti

04.09.2020

07:10

KARABINJERI PROKLINJU MINISTRA! Mafijaski bosovi zbog korone još uvek na slobodi, predstavljaju OPŠTU OPASNOST! (VIDEO/FOTO)

Vesti

KARABINJERI PROKLINJU MINISTRA! Mafijaski bosovi zbog korone još uvek na slobodi, predstavljaju OPŠTU OPASNOST! (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Krajem aprila meseca u punom jeku korona virusa u Italiji po odluci sudija za zatvorski nadzor pušteno je na kućno izdržavanje kazne 223 mafijaša zbog opasnosti od zaraze u zatvorima i neadekvatnosti zdravstvenih ustanova u istim

Među njima je čak 40 najokorelijih bosova, nakon čega je usledila ogromna pobuna u javnosti kao i u nekim političkim krugovima da se ministar pravosuđa Alfonso Bonafede poklonio pred mafijom pa je početkom maja donet urgentno Dekret o preispitivanju magistrature za svaki pojedinačni slučaj.

LUKAŠENKO NAPRAVIO ČISTKU! Imenovani novi šefovi bezbednosti KGB-a, saveta bezbednosti i odbora državne kontrole!

TVRDNJA ANGELE MERKEL DA JE NAVALJNI OTROVAN JE - LAŽ?! Lukašenko presreo razgovor Berlina i Varšave!

Rezultat toga Dekreta posle četiri meseca: na kućnom izdržavanju kazne još je 112 mafijaša a vraćeno je u zatvor njih 111. Među "slobodnjacima" se nalaze i oni koji su osuđeni na doživotnu robiju po tzv. Zakonu 41 bis za najokrutnija i najveća mafijaška dela, kao što je Paskvale Zakarija, bos kamorističke organizacije Kazalezi, koji je osuđen 2010. godine na doživotnu robiju kao naručilac ubistava i raznih mafijaških delatnosti kao što su nameštanja javnih konkursa u više regiona.

 

 

Tada je pušteno na kućno izdržavanje kazne njih 376, od čega 223 sa definitivnom presudom, sada se javnost kao i porodice žrtava mafijaške ruke pitaju kada će biti vraćeni u zatvor najokoreliji mafijaši kojima je presuda usledila po tzv. Zakonu 41 bis, za mafijaške delatnosti kao što su, pored Zakarije, trojica iz provincije Palermo. I dugačak je spisak takvih koji su i dalje na kućnom izdržavanju kazne.

Zna se da mafijašima kod kuće ide u prilog vreme, iako više ne postoji opasnost od zaraze u zatvorima ništa se ne pomera u ova četiri meseca, jer  Sud za nadzor koji ih je pustio na kućno izdržavanje kazni po odluci Tužilaštva ispituje svaki pojedinačni slučaj, a odluku o puštanju su zasnivali na ustavnom pravu vezanom za zdravlje, sada treba da iznađu rešenje da je opovrgnu.

 

 

Po ministru za Pravosuđe to je već značajan rezultat Dekreta o povratku u zatvor iako su na slobodi i dalje najveći bosovi mafija Koza Nostre, Ndrangete, ali se kako kaže "mora poštovati autonomnost sudija", a advokati koje su angažovali bosovi denunciraju "kršenje prava na odbranu kao i ono na odbranu zdravlja". Polemike idu i u pravcu logike zašto ih ne vrate u zatvor a ako neko ima zdravstvenih problema treba ih smestiti u bolnice koje imaju adekvatnu opremljenost za njihove konkretne probleme.

Vreme bosovima tako ide u prilog, žive na slobodi a snage javnog reda imaju ogroman i težak svakodnevni posao održavanja pod kontrolom bosova koji su opasni i po celokupnu zajednicu, ili kontrolu onih koji se nalaze u civilnim bolničkim strukturama na njihovoj teritoriji, a koji zne se ne napuštaju svoju organizaciju kriminalnih radnji i planiranja mafijaških poslova a sa slobode je to mnogo lakše raditi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Muk i tišina u Banjskom polju! Puste ulice nakon što je MUP obustavio pretragu za Dankom (2), ali meštani nemaju nameru da odustanu! (FOTO, VIDEO)
Društvo

Muk i tišina u Banjskom polju! Puste ulice nakon što je MUP obustavio pretragu za Dankom (2), ali meštani nemaju nameru da odustanu! (FOTO, VIDEO)

Nakon što su pripadnici MUP-a posle detaljne potrage koja je trajala punih 27 sati za nestalom dvogodišnjom devojčicom Dankom Ilić, obustavili potragu u prigradskom naselju Banjsko Polje kod Brestovačke Banje, jer su svi rezultati ukazali da se devojčica ne nalazi na ovom području, površine od oko 10 kvadratnih kilometara, nastao je muk i tišina.

27.03.2024

22:40

TV

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!
Live TV

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!

Pripadnici Ministarstva unutrsanjih poslova nakon 27 sati deetaljne pretrage terena u potrazi za Dankom Ilic, obustavili su dalju pretragu s obzirom na to da svi dosadasnji pezultati ukazuju da se devojcica ne nalazi na ovom podrucju. Policija nastavlja inzenzivan operativan rad, a istraga je usmerena u drugom smeru. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Blažo Marković, bivši predsednik sindikata MUP-a i Mihajlo Janjic iz Centra za drustvenu stabilnost.

28.03.2024

08:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija