• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.09.2020

13:32

ZBOG GLAVOBOLJE U INVALIDSKU PENZIJU?! Ova zemlja uvodi revolucionarnu promenu!

Vesti

ZBOG GLAVOBOLJE U INVALIDSKU PENZIJU?! Ova zemlja uvodi revolucionarnu promenu!

Podeli vest

Italijanski senat, gordnji dom parlamenta, odobrio je nacrt zakona kojim se migrena i teska glavobolja uvrstavaju u bolesti koje izazivaju invaliditet, pise italijanski “Manifesto”

Vise od 26 miliona Italijana pati od glavobolje, od toga 75 odsto su zene, a osam miliona pati od hronicne migrene.

AMERIČKI VELIKI PAS NA KOLENIMA PRED RUSKIM MONSTRUMOM! Moskvi pošlo za rukom da napravi nešto oko čega se Ameri muče godinama, OVO POMERA GRANICE RATOVANJA! (VIDEO)

LUKAŠENKO OBJAVIO SNIMAK PRESRETNUTOG RAZGOVORA BERLINA I VARŠAVE! Evo kako planiraju da "potope" Putina! (VIDEO)

- Oni koji pate od migrene imaju komplikovan zivot i cesto im se ne veruje, uzimaju lekove protiv bolova, koji nemaju dugorocne efekte, a sve to pacijenta kosta najmanje 2600 eura godisnje, ne racunajuci teske efekte u licnom i profesiolnom zivotu - rekla je za novine senatorka Paola Boldrinim jedna od potpisnica zakona.

Sa ovim zakonom migrena ce biti priznata, na nacionalnom nivou, kao bolest koja izaziva invaliditet, sto je prvi korak za tacnu dijagnozu putem specijalistickih centara koji se otvaraju u celoj Italiji.

Povodom novog zakona "Il Manifesto" citira delove knjige lekara, Paolo Pigozi, specijaliste za nutrizionizam i klinicku dijatetiku "Glavobolja i kako je leciti pravilnom ishranom".

Lekar tvrdi da je prvo neophodno utvrditi od kojeg tipa glavobolje pacijent pati, i savetuje da se obrati paznja na ishranu, jer mnoge vrste glavobolje su posledica onoga sto i kako jedemo.

Dr. Pigozi je potvrdio da umereno pijenje kafe moze preventivno uticati na neke oblike glavobolje, ali da preterano ispijanje kafe povecava rizik krize.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija