• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

07.09.2020

08:19

VAKCINA U JANUARU! Australija najavila vakcinsanje protiv korene za početak naredne godine!

Vesti

VAKCINA U JANUARU! Australija najavila vakcinsanje protiv korene za početak naredne godine!

Podeli vest

Australijske vlasti su najavile da očekuju prve količine vakcine protiv kovida-19 u januaru, a premijer Skot Morison izjavio je da je u nedelju dnevni broj novozaraženih bio najmanji u poslednjih 10 nedelja.

Morison je obelodanio da je vlada postigla sporazum o proizvodnji dve vakcine sa kompanijom CSL Ltd.

MEKSIKO PRAVI SVOJU VAKCINU ZA KORONU, Neće da zavise NI OD RUSA, NITI AMERA, a još manje OD EU!

KINESKI NAUČNICI TESTIRAJU VAKCINU NA SEBI! Više od 90 odsto zaposlenih "Sajnovaka" primilo "koronovak"

Prva je ona koju je razvila rivalska farmaceutska kompanija Astra Zeneca u saradnji sa Univerzitetom Oklsford, a druga koju je u svojim laboratorijama samostalno razvila kompanija CSL Ltd u saradnji sa Univerzitetom Kvinslend, preneo je Rojters.

Australiji je potrebno malo nade. Danas smo napravili značajan iskorak u pravcu bolje zaštite zdravlja naših sugrađana i borbe protiv korona virusa - izjavio je Morison.

Ministar zdravstva Greg Hant izjavio je da su tokom testiranja obe vakcine pokazale potencijal da omoguće "dugogodišnju zaštitu".

Foto: Tanjug/Reuters

Premijer je izrazio očekivanje da će kompanija CSL isporučiti oko 3,8 miliona doza vakcine po licenci Astra Zenece, kao i da će država nabavljati lekove od kompanije CSL ukoliko testiranja pokažu da su efikasni.

Ukoliko obe vakcine prođu sva klinička testiranja, Australija će izdvojiti oko 1,7 milijardi australijskih dolara za ukupno 85 miliona doza, rekao je australijski premijer.

Sporazum o nabavci vakcina postignut je u trenutku kada je u najugroženijoj australijskoj državi Viktoriji registrovan najmanji dnevni porast broja obolelih od 26. juna, svega 41.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija