• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.09.2020

20:38

TURSKA ŽELI DA POSTANE ENERGETSKA SILA! Erdogan šalje drugi brod za bušenje u Crnom moru!

Vesti

TURSKA ŽELI DA POSTANE ENERGETSKA SILA! Erdogan šalje drugi brod za bušenje u Crnom moru!

Podeli vest

Turska će poslati drugi brod za bušenje u Crnom moru, izjavio je danas ministar energetike Fatih Donmez, nekoliko nedelja nakon što je Ankara objavila svoje najveće otkriće prirodnog gasa u toj oblasti ikada

- Naš brod za bušenje Kanuni, čiji se pripremni rad nastavlja, započeće sa bušenjem u Crnom moru - napisao je ministar na Tviteru.

MORNARICA JE LAGALA! Naučnik razoktrio prevaru misterije Bermudskog trougla! (VIDEO)

SPOJ SAVREMENIH TEHNOLOGIJA! Tvorac pištolja "Udav" otkriva njegovu moć! (VIDEO)

Donmez je dodao da će Kanuni biti podrška brod za bušenje Fatih, koji je pronašao 320 milijardi kubnih metara prirodnog gasa oko 100 nautičkih milja severno od turske obale, prenosi Rojters.

Nije poznato da li će Kanuni raditi na istom polju kao i Fatih. Kanuni se trenutno nalazi uz obalu južne provincije Antalije, pokazuju podaci o praćenju brodova.

Donmez je prošlog meseca rekao da podaci sugerišu da će se pronaći više prirodnog gasa kako se bušenje nastavlja dublje pod morskim dnom. Visoki zvaničnik ministarstva energetike rekao je ove nedelje da se Turska nada da će novo otkriće objaviti u oktobru.

Turska takođe izvodi operacije na Mediteranu, što je dovelo do sukoba sa Grčkom i Kiprom oko vlasništva nad potencijalnim resursima ugljovodonika u toj oblasti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija