• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Sputnjik

15.09.2020

10:44

FAMOZNA TREĆA FAZA! Kako protiče testiranje ruske vakcine protiv korone

Vesti

FAMOZNA TREĆA FAZA! Kako protiče testiranje ruske vakcine protiv korone

Podeli vest

Više od 300 dobrovoljaca primilo je rusku vakcinu protiv virusa korona u okviru posteregistracionih testiranja, a oko 14 odsto njih ima neznatne tegobe, rekao je ministar zdravlja Rusije Mihail Muraško.

- Više od 300 ljudi je vakcinisano. Kod otprilike 14 odsto njih javljaju se manje tegobe kao što su slabost, bol u mišićima koja traje jedan dan, retko se javlja temperatura - rekao je ruski ministar.

On je precizirao da su takve tegobe predvidljive, i da je "to ono što je opisano u uputstvu za upotrebu".

RUSKI NAUČNICI ZAPUŠILI USTA ZAPADU: Vakcina je bezbedna, dostavili smo odgovore na sva pitanja (VIDEO)

RUSKA VAKCINA PUŠTENA U PROMET, za decu se pravi blaža i izazivaće manje reakcija!

Takođe je dodao da proizvodnja vakcine teče prema planu.

- Istovremeno je u toku i industrijska proizvodnja velikog broja doza vakcine, između ostalog i u liofilnom i tečnom obliku. Danas tri velika proizvođača rade na tome. Smatramo da sve napreduje prema planu - rekao je ministar.

Foto: Pixabay

On je dodao da se trenutno prva serija vakcine protiv korone isporučuje u sve regione Rusije. Prvi će vakcinu primiti lekari, nastavnici i radnici drugih profesija koji su često u kontaktu sa stanovništvom.

Pored toga, istovremeno obučavaju medicinsko osoblje da rade sa vakcinom.

Mislim da će proizvođači početi da isporučuju velike količine krajem novembra ili u decembru. To će omogućiti ne samo vakcinaciju rizičnih grupa, nego i široku vakcinaciju stanovništva - rekao je Muraško.

Ministarstvo zdravlja Rusije registrovalo je 11. avgusta prvu vakcinu na svetu za prevenciju kovida 19, koju je razvio Naučno-istraživački centar za epidemiologiju i mikrobiologiju "Gamaleja" u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije.

 

BONUS VIDEO

GENIJALNO! Uz ovakvu zaštitnu masku osetićete neverovatan zvuk (Video)

URBAN MAGAZIN - Izložba, film ili knjiga izbor je samo vaš


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija