• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Bog rata

16.09.2020

20:52

SPROVODILI VOJNO-TAKTIČKU OBUKU! Policija u Belorusiji razbila opasnu grupu terorista! (VIDEO)

Vesti

SPROVODILI VOJNO-TAKTIČKU OBUKU! Policija u Belorusiji razbila opasnu grupu terorista! (VIDEO)

Podeli vest

Beloruska policija je ustanovila da su pripadnici ove grupe usvajali elementarna znanja kada je u pitanju izrada improvizovanih eksplozivnih naprava

Članovi ove grupe su se okupljali u šumskom području oko Mogiljova, gde su realizovali obuku u izvođenju uličnih borbi, kao i pružanja gerilskog otpora na pošumljenom teretu.

NOVI KIKS AMERIČKOG PREDSEDNIKA! Tramp traži podršku za američke trupe slikom ruskog lovca! (FOTO)

SVET STREPI! 10 000 RATNIKA POSLATO NA GRANICU SA NUKLEARNOM SILOM! Kina pokrenula trupe - linija se usijala!

Pored toga, grupa je izvodila obuku zauzimanja građevinskih objekata, uvežbale elemente specijalnog alpinizma i sl.

Beloruska policija je uhapsila šest osoba koji su formirali grupu koja je izvodila vojno-taktičku obuku u šumi u rejonu Mogiljov.

Lider ove grupe je na društvenim mrežama napravio kanal "Partizani Mogiljova". U međuvremenu je ova grupa narasla na 64 člana i stekla dobre uslove za obrazovanje formacije ranga pešadijske čete. Članovi ove grupe su se okupljali u šumskom području oko Mogiljova, gde su realizovali obuku u izvođenju uličnih borbi, kao i pružanja gerilskog otpora na pošumljenom terenu.

 

 

Pored toga, grupa je izvodila obuku zauzimanja građevinskih objekata, uvežbale elemente specijalnog alpinizma i sl. Beloruska policija je ustanovila da su pripadnici ove grupe usvajali i elementarna znanja o izradi improvizovanih eksplozivnih naprava.

Prilikom akcije hapšenja beloruska policija je pronašla belo-crvenu zastavu. Pronađen je veći broj oznaka "Pagonija" i ševrona sa ukrajinskom simbolikom, balaklave, pancirni prsluci, ersoft i paneumatsko naoružanje, signalni pištolj, noževi i sredstva radio-komunikacije.

Mogiljov grad je na istoku Belorusije, blizu granice sa Rusijom sa preko 300.000 stanovnika. Centar je Mogiljevske oblasti i treći grad po veličini u Belorusiji. Mogiljev je jedan od glavnih ekonomskih, železničkih i industrijskih centara u Belorusiji.

Posle Drugog svetskog rata sagrađen je veliki metalurški centar sa nekoliko čeličana. Postoje takođe fabrike mašina, automobila, traktora, tekstilnih proizvoda, kože i hemijskih sredstava. U gradu se nalazi glavna luka na Dnjepru i aerodrom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija