• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.09.2020

21:12

VELIKO RACIJA U NEMAČKOJ! 29 policajaca širilo ultradesničarsku propagandu!

Vesti

VELIKO RACIJA U NEMAČKOJ! 29 policajaca širilo ultradesničarsku propagandu!

Podeli vest

Vlasti na zapadu Nemačke suspendovale su 29 policajaca, osumnjičenih za deljenje ekstremne desničarske propagande u Vocap grupama, od kojih su najmanje dvojica bila aktivna nekoliko godina

Istražitelji su pretražili 34 lokacije, uključujući policijske stanice i privatne stanove u industrijskoj regiji Rur, rekao je Herbert Rojl, ministar unutrašnjih poslova Severne Rajne-Vestfalije, najmnogoljudnije nemačke države, prenosi AP.

SPROVODILI VOJNO-TAKTIČKU OBUKU! Policija u Belorusiji razbila opasnu grupu terorista! (VIDEO)

NOVI KIKS AMERIČKOG PREDSEDNIKA! Tramp traži podršku za američke trupe slikom ruskog lovca! (FOTO)

Materijal koji je podeljen uključivao je "najodvratniju neonacističku, rasističku i antimigrantsku agitaciju" rekao je Rojl, navodeći da ga je slučaj ostavio "bez reči".

Uvredljive slike uključivale su fotografije Adolfa Hitlera i svastike, crteže izbeglice u gasnoj komori koncentracionog logora i još jednu koja ismeva ubistva crnaca, dodao je Rojl.

Materijal je razmenjen u najmanje pet Vocap grupa koje su u potpunosti ili uglavnom koristili policajci.

Očigledno je, navodi se, da je jedna od tih grupa osnovana 2012. godine, ona koja je sadržala najviše slika 2015. godine, a najnovija poruka poslata je 27. avgusta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija