• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.09.2020

23:20

NAPRAVLJEN OPASAN PRESEDAN! Oglasila se Belorusija povodom usvajanja rezolucije!

Vesti

NAPRAVLJEN OPASAN PRESEDAN! Oglasila se Belorusija povodom usvajanja rezolucije!

Podeli vest

Ministarstvo spoljnih poslova Belorusije opisalo je danas kao "opasan presedan" rezoluciju Saveta za ljudska prava Ujedinjenih nacija, kojom se traži od UN da nadgledaju navodna kršenja ljudskih prava u Belorusiji

Ministarstvo je optužilo taj savet da se meša u unutrašnje poslove Belorusije, prenosi Rojters.

ŽUSTRA RASPRAVA U UN! Usvojena rezolucija o Belorusiji!

OVI KOJI SLAVE POBEDU, S PRAVOM JE SLAVE! Milo priznao poraz, pa se obrušio na Srbiju i Amfilohija!

Obraćajući se novinarima, ministar spoljnih poslova Belorusije Vladimir Makej nazvao je rezoluciju "apsolutnom izmišljotinom".

Povodom mogućnosti da EU uvede sankcije Minsku, Makej je rekao da je odgovor neizbežan.

"Naravno, bićemo prinuđeni da odgovorimo adekvatno", poručio je Makej, a objavljeno je na sajtu ministarstva.

Kako je naveo, to će podrazumevati personalne sankcije protiv predstavnika različitih struktura EU, kao i sankcije protiv predstavnika različitih država-članica EU.

Makej je upozorio da bi odgovor Belorusije na moguće sankcije mogao da utiče na akreditacije koje se dodeljuju predstavnicima međunarodnih medija kako bi mogli da rade u zemlji.

Savet za ljudska prava Ujedinjenih nacija danas je, nakon žustre debate u Ženevi, usvojio rezoluciju, kojom se traži brza i veća kontrola navodnih kršenja ljudskih prava u Belorusiji.

U rezoluciji se visoka komesarka UN za ljudska prava MIšel Bašele poziva da razmotri situaciju u Belorusiji i podnese izveštaj do kraja godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija