• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

19.09.2020

08:59

MERKELOVA ČUPA KOSU ZBOG SEVERNOG TOKA 2! AKO UZME KAJAĆE SE, AKO NE UZME... Isplivala brutalna istina, Berlin će debelo morati da plati ako odustane od gasovoda!

Vesti

MERKELOVA ČUPA KOSU ZBOG SEVERNOG TOKA 2! AKO UZME KAJAĆE SE, AKO NE UZME... Isplivala brutalna istina, Berlin će debelo morati da plati ako odustane od gasovoda!

Podeli vest

Ako Nemačka odustane od projekta “Severni tok 2“, moraće da plati kaznu u vrednosti od 10 milijardi evra, izjavio je član komiteta Bundestaga za međunarodne poslove Valdemar Gerdt (Alternativa za Nemačku)

 

Gerdt je naglasio da gasovod nije ni nemački niti ruski projekat, već u njemu učestvuje više od 100 firmi koje su dobile potrebne dozvole. Prilikom odustajanja od projekta biće potrebno da se „nadoknadi šteta svim tim firmama“.

On je podsetio da Nemačka zatvara termocentrale na ugalj, odustaje od nuklearnih elektrana, prelazi na električni transport.

„Odakle ćemo uzimati energetske resurse, ako odustanemo od najbolje ponude, kako ekonomske tako i ekološke, koju je predložila Rusija za gas?“, dodao je on.

Gerdt je izjavio da SAD ne odgovara izgradnja gasovoda iz Rusije, da je u toku borba za energetsko tržište i da se ona vodi „prljavim političkim i ekonomskim metodama“.

 

 

„Oni koji se zalažu za odustajanje od „Severnog toga“ treba da kažu svojim biračima da će se zbog toga cena energenata povećati – za gas i struju moraće da se plati 20 odsto više“, rekao je poslanik.

Bundestag je juče većinom glasova odbio da glasa o predlogu o obustavi izgradnje „Severnog toka 2“.

Diskusije oko budućnosti „Severnog toka 2“ uzavrele su nakon incidenta s ruskim blogerom Aleksejem Navaljnim i tvrdnji Berlina da je on otrovan supstancom iz grupe hemijskih bojnih otrova „novičok“, zbog čega se traži od ruskih vlasti da objasne nastalu situaciju. Jedan broj nemačkih političara smatra da treba prekinuti rad na gasovodu, dok je nemačka kancelarka Angela Merkel saopštila da su to dva odvojena pitanja. 

Podsetimo, Nemačka je predložila SAD sporazum, vredan milijardu evra, kao zamenu za odustajanje Vašingtona od uvođenja sankcija „Severnom toku 2“, piše nemački Cajt, pozivajući se na neimenovane izvore.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
cardak

pre 3 godine

GAS! Merkelka UZMI ILI OSTAVI .Ako ostavis GASIDE KINEZIMA I INDUSIMA . A ti kupuj TECNI AMERICKI GAS pa dok ne dodje do Nemacke nece cena za potrosace biti 20%(cista laz) vec preko 50%!Nemacki narod ce vas po turski srediti

Marcco

pre 3 godine

Da je 20% više pa da se nekako i svari ali je 20% danas, kada postoji ponuda Ruskog gasa. Kada je ne bude, biće 50% ili onoliko % više koliko nekome (SAD) bude trebalo!

Marcco

pre 3 godine

Godišnji budžet Nemačke je u 2019. godini iznosio €362 milijardi... 10 milijardi je za njih kao 2 miliona za Srbiju.

BREŽANAC

pre 3 godine

Novaljnog su otrovali nemci i englezi, ako je uopšte i bilo trovanja. Ali ako sagledamo brigu nemačke za trovanje Navaljnog i prebacivanje na ispitivanje uzroka trovanja u Nemačku najviše govori da ga nije ni bilo. Takav je Zapad.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija